Okullar tatil mi? Hangi illerde okullar kar tatiline girdi?

Güncelleme Tarihi:

Okullar tatil mi Hangi illerde okullar kar tatiline girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 00:39

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışları ve buzlanma bazı il ve ilçelerde eğitime ara verilmesine neden oluyor. 17 kentin Valiliğinden gelen açıklamayla, okullarda 1 günlük eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. 6 Ocak 2016 Çarşamba günü hangi illerde okullar kar tatili yapacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Yurt genelinde geçen haftadan beri etkisini koruyan, yoğun kar yağışları hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 2015 yılının son gününde Marmara Bölgesi’nde başlayan yoğun kar yağışı, iç bölgelere ve Doğu Anadolu’ya doğru kaymaya devam ediyor. Yoğun kar yağışıyla beraber hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve buzlanma nedeniyle çocukların olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için dün 20 şehirde eğitime ara verilmişti.

5 Ocak 2016 Salı günü 17 şehir Valiliğinden gelen açıklamayla okullarda 1 günlük eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Batman,Bartın, Bayburt, Bingöl, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van’da eğitime ara verildi.

BUGÜN HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

BATMAN

Haberin Devamı

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre; bugün eğitimin durdurulması kararlaştırıldı. Dün Valilikten, “İlimizde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle 6 Ocak 2016 tarihinde il merkezine bağlı köy okulları ile il merkezi taşıma kapsamındaki ilk ve orta dereceli okul öğrencileri için eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir. İl merkezindeki diğer okullarımızda eğitim öğretime devam edilecektir” açıklaması geldi.

BARTIN

Bartın merkez ile Ulus ilçesinde etkili olan kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim yapılamayacak. Valilikten yapılan açıklamada, Amasra ilçesinde eğitime devam edileceği, Kurucaşile ilçesindeki durumun ise kapalı köy yollarının açılmasına bağlı olarak ilerleyen saatlerde belli olacağı kaydedildi.

BAYBURT

Bayburt'ta etkili olan kar nedeniyle okulların bugün tatil edilmesi kararlaştırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, yaptığı açıklamada, il genelinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar dolayısıyla 6 Ocak Çarşamba eğitime ara verildiğini, duyurdu.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün okullarda eğitim yapılmayacak. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

ÇANKIRI

Haberin Devamı

Kar nedeniyle Çankırı'nın Yapraklı ilçesi ile tüm köylerindeki  okullarda bugün eğitime ara verilecek.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışının yoğunlaşarak artacak olması nedeniyle, ulaşımda herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riskine karşı merkez ilçeler ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice ilçelerindeki özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bugün ara verildiği bildirildi.

ELAZIĞ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ'daki okullarda eğitime bugün de ara verilecek. Valilikten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ERZİNCAN

Haberin Devamı

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Erzincan merkeze bağlı Kemah, Kemaliye, İliç ve Refahiye ilçelerinde, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

GİRESUN

Giresun merkezi, ilçeleri ve bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile liseler dün tatil edilmişti. Şebinkarahisar ilçesinde ise bugün okullar tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile, engelli ve gazi personel de idari izinli sayılacak.

Okullar tatil mi Hangi illerde okullar kar tatiline girdi

KASTAMONU

Kastamonu kent merkezinde dün okullar tatil edilmişti. Bugün ise Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin, Azdavay ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

SAMSUN

Haberin Devamı

Samsun'un Alaçam ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda kar  nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

SİİRT

Siirt'te bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde, yoğun kar  yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüş ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek  olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için ulaşımda sıkıntı çekilen ve  yolları kapalı köy okullarındaki öğrenciler bugün idari izinli sayılacak. 

SİVAS

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas kent merkezi ile birlikte ilçe ve bağlı köylerde okullar tatil edildi. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, dünkü kar tatili kararının 6 Ocak Çarşamba günü de devam edeceği belirtildi. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler, hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

ŞANLIURFA

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün okullarda eğitim yapılmayacak.

ŞIRNAK

Şırnak ve Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar sonucu okullar bugün tatil edildi.

TUNCELİ

Tunceli merkez ve bağlı köylerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda bir gün ara verildi.

VAN

Van'ın Erciş ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün  ara verilmesi kararlaştırıldı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe  genelinde okulların tatil edilmesi kararı aldı. Erciş Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, yaptığı açıklamada, ilçe  genelindeki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bir günlüğüne tatil edildiğini  bildirdi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!