Karneler ne zaman alınacak? Yaz tatili bu yıl kaç gün olacak?

Güncelleme Tarihi:

Karneler ne zaman alınacak Yaz tatili bu yıl kaç gün olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2019 07:23

2018-2019 eğitim öğretim yılının tamamlanması ile milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşayacak. Son sınavlarına giren öğrenciler, günler öncesinden yaz tatili hayallerini kurup planlar yapmaya başladı. Haziran ayı ile beraber, okulların kapanacağı tarih de hem öğrencilerin hem de velilerin gündeminde yer almaya başladı. Peki, Karneler ne zaman alınacak? Yaz tatili bu yıl kaç gün olacak?

Haberin Devamı

Hem öğrenciler hem de velilerin gündeminde okulların kapanış tarihi var. Aylardır sınavlar, sözlüler ve ödevlerle geçen zorlu ve yorucu bir sürecin içerisinde olan öğrenciler, heyecanla yaz tatilinin başlamasını bekliyor. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili bu yıl kaç gün olacak?

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), 2018-2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini aylar öncesinden paylaşmıştı. Yayımlanan takvim bilgilerine göre; 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayan ikinci kanaat dönemi 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. MEB’in takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlayacak.

YAZ TATİLİ 11 HAFTA

Milli Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı. 13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında ‘Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli'ni açıkladı. Bakan Selçuk, yeni modelle ilgili, “13 haftalık yaz tatilinin 2 haftası, nisan ve kasım aylarında 1'er haftalık ara tatil olarak yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

İKİ YENİ ARA TATİL

Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.

Oryantasyon eğitimleri devam edecek

Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak.

Ara tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.

Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkan tanınacak.

Haberin Devamı

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan "oryantasyon eğitimi" okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!