Yaz tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Yaz tatili ne zaman bitecek Okullar ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 08:59

Milyonlarca öğrenci ve velinin son günlerdeki bir numaralı gündem maddesi okulların açılacağı tarih oldu. Haziran ayında eğitime ara veren okulların ne zaman açılacağın merak eden öğrenciler ve aileleri, MEB'in yaptığı açıklamalar hakkında bilgi sahibi olmak adına sorgulama yapıyor. Peki, okullar ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

İki aydan fazla süredir yaz tatilinin tadını çıkaran milyonlarca öğrenci, yavaş yavaş okulların açılacağı tarihi sorgulamaya başladı. Okulların açılacağı ve yeniden ders başı yapacakları tarihi öğrenmek isteyen öğrenciler, konu hakkında MEB tarafından yapılan açıklamaları öğrenmek istiyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak?

MEB tarafından hazırlanan 2019-2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

ÇOCUĞU İLKOKULA BAŞLAYACAKLAR İÇİN ÖNERİLER

Yeni eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bu sene çocuğu ilkokul birinci sınıfa başlayacak anne babalar farklı bir heyecan yaşıyor. Uzmanlar ise, tatilde çocukları okuryazar yapabilmek ve birinci sınıfa hazırlamak için ailelere bazı önerilerde bulunuyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü’ye göre ilk adım, çocuklarla birlikte kendi adını yazıp harflerle tanışmalarını sağlamak. . Ailelerin, çocuklarıyla birlikte hareket edebilecekleri en ideal zamansa, okula başlamadan önceki yaz tatili. Çocukların erken okuryazarlığı öğrenmesindeki amaç, harfleri gördüğü zaman tanıması ve o sesi çıkarabilmesi. Bu dönemde okuma yazmanın, soldan sağa doğru olduğunun da öğretilmesi gerekiyor. Okula ilk kez başlayacak çocukların yaz tatilini verimli değerlendirmeleri adına anne ve babalara büyük sorumluluk düşüyor. Erken okuryazarlık; çocuğa sadece harf becerisi değil, konuşma, kendini ifade etme, öğrenme ve iletişim kurma kolaylığı sağlıyor. Yazının devamı için tıklayın

 

BAKMADAN GEÇME!