"Okul" korkutacak

Güncelleme Tarihi:

Okul korkutacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2004 12:00

Bu hafta üç yeni film vizyona giriyor. Üç film arasında, Türk sinemasında örneğine pek rastlanmayan fantastik-korku türündeki "Okul" dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Haftanın tek yerli filmi Durul veYağmur Taylan'ın imzasını taşıyan Okul. Burak Altay, Nehir Erdoğan, Emre Kınay ve Deniz Akkaya'nın başrollerini paylaştığı filmin en önemli özelliği de Türk sinemasında pek fazla el atılmayan bir türde,  fantastik korku türünde olması. Okul, üniversite sınavına hazırlanan bir grup gencin öyküsü üzerine kurulu. Bakalım, biri psikiyatrist diğeri iktisatçı olan Taylan kardeşlerin fantastik korku türüne yaklaşımı nasıl...

FİLMİN KONUSU

Okul dergisinin editörü Gökalp, okulun ilk günlerinden itibaren okulun en güzel kızı Güldem’e aşıktır. Güldem için hikayeler yazan ve bu hikayeleri okulun çeşitli yerlerine bırakarak onun kalbini kazanmaya çalışan Gökalp bu amacına hiçbir zaman ulaşamaz ve birgün ardında gizemli bir mektup bırakarak intahar eder. Bir yıl sonra tam Gökalp’in ölüm yıldönümünde gizemli olaylar baş gösterir. Bu olaylardan sadece Güldem değil, Güldem’in etrafındakiler de etkilenmektedir. Erkek arkadaşı Ersin, en yakın arkadaşı Şebnem, kankası Ceyda, okul dergisinin editörü Umut, kameralarla öğrencileri gözetleyen Vedat Bey ve gaddar hoca Alparslan Bey de tehdit altındadır. Bir süre sonra gerçek ortaya çıkar, Gökalp’in hayaleti, intiharına neden olan herkesten intikam almaktadır. Hem de ÖSS’ye haftalar kala!

Haberin Devamı

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Durul ve Yağmur Taylan
Senaryo: Doğu Yücel
Oynayanlar: Burak Altay, Nehir Erdoğan, Emre Kınay, Deniz Akkaya, Ahmet Mümtaz Taylan
Resmi sitesi: http://www.okul-film.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!