Oktay Vural yine İzmir

Güncelleme Tarihi:

Oktay Vural yine İzmir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 02:16

YENİ milletvekili listesinin belirlenmesi için teşkilatlarına son olarak internet üzerinden temayül yoklaması yaptıran MHP’de, listeye son şekli Genel Başkan Devlet Bahçeli verecek.

Haberin Devamı

Bahçeli’nin Divan yönetimindeki milletvekillerini yine bulundukları illerde aday göstermesi beklenirken, 24. dönem Meclis’te olmayan Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin ve Mevlüt Karakaya’yı da Ankara’dan listeye koyması bekleniyor. Bahçeli, son dakikada değişiklik olmazsa genel başkan yardımcılarından Semih Yalçın’ı Gaziantep’ten, Şefkat Çetin, Tuğrul Türkeş, Zühal Topçu, Mevlüt Karakaya’yı Ankara’dan aday gösterecek. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın Ankara’dan aday gösterilmesi planlanırken, diğer bir alternatif olarak da Uşak düşünülüyor. Eski Kadın Kolları Başkanı ve başörtülü olan Hediye Akdere’nin Ankara listesinde yer alması bekleniyor. Ankara listesinde, Yaşar Yıldırım, Özcan Yeniçeri, Mustafa Erdem, Mehmet Damar, Hamit Ayanoğlu, Osman Durmuş, İbrahim Çiftçi, Mehmet Ali Tanrıverdi, Lütfü Şahsuvaroğlu ve Mustafa Mit gibi isimler de yer alıyor.

Genel Başkan Yardımcıları Atila Kaya, Celal Adan ile TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in İstanbul’daki yerlerini korudukları öğrenildi. Prof. Dr. Ümit Özdağ ile trafik kazasında hayatını kaybeden Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci’nin de İstanbul listesinde yer bulacağı belirtiliyor. İstanbul listesindeki diğer isimlerin de “Ali Torlak, Murat Başesgioğlu, Abdurrahman Başkan, Ahmet Turgut, Mehmet Aslan, Ömer Balıbey, Arif Tevetoğlu, Ahat Andican, Sait Gönen ve Suat Başaran” olması bekleniyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun da İzmir’den yine iki ayrı bölgeden ilk sırada yer alacakları öğrenildi. İzmir’de listede akademisyen Senem Kılıç, Erdal Sipahi, Şenol Bal, Müsavat Dervişoğlu gibi isimler de bulunuyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!