Öksüz 1 saatlik törene özel uçakla gitti

Güncelleme Tarihi:

Öksüz 1 saatlik törene özel uçakla gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2001 00:00


Murad DOĞUKANLI / ADANA, (DHA)

Ekonomik kriz nedeniyle bakanlıklar ve kamu kuruluşları tasarrufa yönelirken Ulaştırma Bakanı MHP´li Enis Öksüz, ´bakan saltanatı´ sürüyor.

Bakanlar Kurulu´nun tasarruf önlemleri almaya çalıştığı bu dönemde Bakan Öksüz, seçim bölgesi Tarsus´ta bir saatlik bir temel atma töreni için özel uçakla Adana´ya geldi. Resmi araçların oluşturduğu uzun konvoyla Tarsus´a giden Enis Öksüz, yaklaşık 1 saatlik programdan sonra yine konvoy eşliğinde Adana´ya geldi ve kendisini bekleyen özel uçakla Ankara´ya döndü.

Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Tarsus Belediyesi´nin yaptıracağı kanalizasyon, yağmur suyu tahliyesi ve içme suyu şebekesinin temel atma törenine katıldı. Tarsus Belediye Başkanı MHP´li Burhanettin Kocamaz´ı yalnız bırakmak istemeyen ve törenin görkemli olması için de elinden geleni yapan Bakan Öksüz, saat 14.00 sıralarında Ankara´dan Devlet Hava Meydanları İşletmesi´ne (DHMİ) ait 7 kişilik Cessna Citation C 560 tipi uçakla hareket etti.

TANTANAYLA KARŞILANDI

Aynı saatlerde Adana Şakirpaşa Havalimanı VIP salonu ve önünde telaş başladı. Önce Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal, İçel Valisi Şenol Engin, İçel´deki MHP'li belediye başkanları, illerin emniyet müdürleri, Ulaştırma Bakanlığı´na bağlı birimlerin yöneticileri havalimanına geldi. VIP salonunun önü bir anda Ankara, Adana, İçel ve Osmaniye plakalı resmi araçlarla doldu.

İşadamlarının kullandığı iki jet motorlu Cessna Citation C 560 tipi uçakla Şakirpaşa Havalimanı´na inen Bakan Öksüz VIP salonunda resmi görevli ordusu ile karşılandı. Buradan İçel Valisi´nin makam aracına binerek hava limanından ayrılan Öksüz´ü, resmi plakalı 30 araçlık konvoy izledi.

DEVLETİ SOYANLARDAN YAKINDI Tarsus´ta tören alanında da coşkuyla karşılanan Bakan Öksüz, bir saat kadar süren törende kanalizasyon, yağmur suyu tahliyesi ve içme suyu şebekesinin temelini attı. Öksüz buradaki konuşmasında ``Devleti soyanlara, hortumculara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim'' dedi.

Törenden sonra trafik kazasında yaşamını yitiren eczacı Zehiye Dörtlemez'in babası Orhan Dörtlemez´in evine taziye ziyaretinde bulunan Bakan Öksüz, seçim bölgesindeki bir saatlik programını tamamladıktan sonra yine resmi araç konvoyu eşliğinde geldiği Adana´dan, kendisini bekleyen özel uçakla Ankara´ya hareket etti.





Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!