OHAL Valiliği'nden kadınlara destek

Güncelleme Tarihi:

OHAL Valiliğinden kadınlara destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2002 13:07

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde biraraya gelen 15 kadının kurmak istediği restoran için Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) maddi destek verdi.

GAP-GİDEM (Girişimci Destekleme Merkezi) yöneticisi Nurcan Baysal, bir süre önce KA-MER (Kadın Merkezi) ile yaptıkları işbirliği sonucunda Kadın Girişimciliği Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Kadın Girişimciliği Projesi'nin amacının kadınların kendi ayaklarıüzerinde durabilmesini sağlamak ve işyerlerini kurmalarına yardımcı olmak olduğunu anlatan Baysal, proje kapsamında KA-MER'in grup çalışmalarında yer alan kadınlara girişimcilik konusunda eğitim verdiklerini kaydetti. Baysal, daha önce Diyarbakırlı bir grup kadının proje kapsamında kutu atölyesini kurduklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

''Kadın grupları içerisinde Kızıltepe İlçesi'nde de 15 kadın var. Kızıltepeli kadınlar da restoran kurmak istediler. Biz pazar arayışı yaptık. Restoran için OHAL Valiliği maddi destek verdi. Kadınlar hem restoranı kuracak hem de işletecekler. Restoranın kurulması için çalışmalar başladı. Kızıltepe İlçesi'nde yer bulundu.

Kızıltepe'de ilk defa kadınların böyle bir girişimi oluyor. Diğer kadınlara da örnek olmasını istiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde restoranın açılışı olacak. Restoranı açan kadınlar kendi elleriyle yöresel yemekler yapacaklar. Bu tür çalışmalar bölgedeki kadınların gelişmesini sağlayacaktır. Kadınlar artık üreterek, kendi ayakları üzerinde durabilecekler. Kadınları bilinçlendirmek için de eğitim çalışmalarımız devam ediyor.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!