OHAL kalkabilir

Güncelleme Tarihi:

OHAL kalkabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Olağanüstü Hal Bölge Valisi Aydın Aslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK terörünün tamamen yenildiğini belirterek, önümüzdeki yıl OHAL uygulamasının kaldırılabileceğini açıkladı. Diyarbakır'da açıklamalar yapan ve Hizbullah'ın da en az PKK kadar tehlikeli bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Aslan özetle şunları söyledi:

Yendik Askeri başarıların ardından, Güneydoğu'da insanlar terör korkusunu psikolojik olarak kafasından sildi. Halkın devlete desteği arttı, normal yaşam başladı. PKK içinde şu anda liderlik çekişmesi yaşanıyor. PKK şimdi HADEP'ten belediye başkanı çıkarmak istiyor. Bu oyun da tutmaz. 1998 yılında bölgeye yapılan yatırımların proje tutarı bir katrilyon 416 trilyon lira oldu. Bunun 297 trilyon lirası ödendi. Organize sanayi bölgelerinde, 10 bin kişinin ekmek yiyeceği yatırımlar sürüyor.

LAHMACUN'A RAKİP

Diyarbakır'da Burger King açtık. Gençler burada oturacak yer bulamıyor. Mc Donalds da geliyor. Diyarbakır Migros'taki tüm kasalarda kuyruk var. Diyarbakır'da Galleria Mağazası'nın inşaatı süratle devam ediyor. Dedeman Oteli'ni de açtık. Bunlar büyük aşamalar. Terörle mücadeleyi tamamlamak için bölgede işsizliği yoketmek, okul ve doktor sayısını arttırmak lazım.

ZAMANI GELDİ

Olağanüstü hali kaldırma koşulları süratle oluşuyor. DPT alt teşkilatına benzer bir kurum istiyorum. Bölge yatırımları buradan programlansın. Bunun adı Ekonomik Olağanüstü Hal olsun. Bu kurum bölgenin sosyo ekonomik, kültürel boyutlarını ele alsın. Şartlar böyle giderse bu yıl sonunda Olağanüstü Hal kalkabilir.

HİZBULLAH TEHLİKELİ

Hizbullah, Güneydoğu'da en az PKK kadar tehlikeli bir örgüt. Aralarında, ‘‘İlim, Menzil, Vasat’’ grupları var. Şu anda eylemleri yapanlar örgütün ilim kanadı. Örgütten ayrılanı, içki içeni öldürüyorlar. Şeri düzen istiyorlar. Hedef cami cemaati. Camide propaganda yaparak rejime karşı cihat başlatmayı hedefliyorlardı. Nihai hedefleri şeriata bir Kürdistan kurmaktı. Son bir yılda Diyarbakır, Batman ve Bingöl'de, Hizbullah'a üye bin 116 kişi yakalandı. Bunlardan 347'sinin terörist olduğu belirlendi ve tutuklandı. Diyarbakır'da şu anda yine büyük bir Hizbullah operasyonu sürüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!