Geriİsimler Sözlüğü Oğuzhan isminin anlamı nedir? Oğuzhan ne demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oğuzhan isminin anlamı nedir? Oğuzhan ne demek?

Oğuzhan isminin anlamı nedir? Oğuzhan ne demek?

Yeni doğacak çocuklarına isim koyma telaşında olan ebeveynler çocuklarına en güzel ismi koymak için araştırma yapmaktadırlar. Erkek bebek isimlerinden en güzellerinden olan Oğuzhan isminin de anlamı son aylarda en çok araştırılan isimler arasındadır. Oğuzhan ismi erkek bebeklere en çok koyulan isimler arasında yer almaktadır. Peki, Oğuzhan isminin anlamı nedir? Oğuzhan ne demek? İşte Oğuzhan ismine dair tüm detaylar.

Oğuzhan ismi en çok tercih edilen erkek bebek isimleri arasında yer almaktadır. Oğuzhan isminin kökeni ise Türkçedir. Oğuzhan isminin 3 tane anlamı bulunmaktadır. Oğuzhan isminin anlamına dair Türk Dil Kurumu sözlüklerinde de bilgi verilmiştir.

 Oğuzhan İsminin Anlamı

 Oğuzhan isminin anlamı nedir sorusunun cevabı ilk olarak yiğit ve han demektir. Oğuzhan isminin bir diğer anlamı ise hakandır. Bu ismin son anlamı ise oğuz boylarının efsane hükümdarıdır.

 Oğuzhan demek yiğit ve hakan demektir. Aynı zamanda hükümdar anlamı da çıkmaktadır. Oğuz boylarının hükümdarının ismi olarak bilinmektedir. Oğuzhan ismi aynı zamanda güçlü kuvvetli anlamına da sahiptir.

 Güçlü ve kuvvetli kimselerdir. Ruhsal yapıları hassas olabilir. Liderlik vasfına sahip olan bireylerdir. Gittiği ortamda her zaman dikkat çeken kişiler arasında olmuştur. Bir topluluğa hitap etmekten topluluğu yönetmek fıtratlarında vardır. Hızlı öğrenirler ve oldukça zeki kimselerdir. Olaylara karşı önce mantıksal yetilerini kullanarak analiz etmeye çalışırlar. Bir problemi kolay ve hızlıca çözerler.

 

False