Oğuzhan Asiltürk kimdir, neden hastaneye kaldırıldı? Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Oğuzhan Asiltürk kimdir, neden hastaneye kaldırıldı Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürkün biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2021 07:23

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk hastaneye kaldırıldı. Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre Asiltürk ve eşi Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Oğuzhan Asiltürk ve eşinin bilinçlerinin açık olduğu, oksijen desteğiyle tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir, neden hastaneye kaldırıldı? Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün biyografisi

Haberin Devamı

Oğuzhan Asiltürk hastaneye kaldırıldı. Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre Asiltürk ve eşi Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü. 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yapan Oğuzhan Asiltürk, Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçildi.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk 25 Mayıs 1935'te doğdu. İlk ve ortaokulu, liseyi Malatya’da okudu. Üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde tamamladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunmaktadır. Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!