Oğuz Gündoğdu kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti?

Güncelleme Tarihi:

Oğuz Gündoğdu kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 09:49

Oğuz Gündoğdu, 75 yaşında hayata gözlerini yummasının ardından kariyeri ve hayatı ile merak edilen isim oldu. Kariyerini Jeofizik ve sismoloji alanında sürdürdüğü çalışmalarla şekillendiren Oğuz Gündoğdu, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki uzmanlığıyla tanınıyordu. Peki, Oğuz Gündoğdu kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? İşte, Oğuz Gündoğdu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

1947 yılında Bursa'da dünyaya gelen Oğuz Gündoğdu, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü'nü bitirdi. Lisans eğitiminin ardından, yüksek lisans ve doktorasını da aynı bölümde sismoloji alanında yaptı. Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Gündoğdu, İstanbul Üniversitesi'nde akademik çalışmalarını sürdürüyordu.

1999 Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasından sonra da, Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarında yer alıyordu.

Oğuz Gündoğdu, 27 Mayıs 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

BAKMADAN GEÇME!