Oğuz Aral’ın parktaki heykelini ateşe verdi

Güncelleme Tarihi:

Oğuz Aral’ın parktaki heykelini ateşe verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2007 00:00

Önceki akşam Cihangir Parkı’na gelen bir kişi, burada bulunan ünlü karikatürist Oğuz Aral’ın heykelini yakmaya kalkıştı. Daha sonra Taksim Hastanesi’nin kapısına molotofkokteyli atan aynı kişi, İstiklal Caddesi’nde bir mağazayı ateşe vermek isterken polis tarafından yakalandı.

İSTANBUL’da Cihangir Parkı’na önceki gün saat 22.00 sıralarında gelen Özgür Ayaydın, yanında getirdiği benzinle 2004 yılında vefat eden ünlü karikatürist Oğuz Aral’ın polyesterden yapılma heykelini ateşe verdi.

Parktan ayrıldıktan sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin giriş kapısına gelen Özgür Ayaydın, burada da bir motolofkokteylini yere fırlattıktan sonra kaçtı. Yaklaşık 5 dakika sonra Mis Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne çıkan Ayaydın, elinde tuttuğu yanar haldeki molotofkokteylini onlarca kişinin alışveriş yaptığı bir mağazaya atmaya çalışırken caddede devriye gezen çevik kuvvet polisleri tarafından fark edildi.
/images/100/0x0/55eb1247f018fbb8f8a92b85


Polisler Özgür Ayaydın’a müdahale edince molotofkokteyli yere düştü ve alev aldı. Özgür Ayaydın bu sırada karnından ve ellerinden yanarak yaralandı. Etkisiz hale getirildikten sonra ilk tedavisi Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan Ayaydın, sorgulanmak üzere Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Ayaydın bu sırada kendisini görüntülemek ve soru sormak isteyen basın mensuplarına, "Özgürlük için yaptım" diyerek bağırdı. Oğuz Aral’ın öğrencilerinden karikatürist Bahadır Baruter, ustasının heykelinin yakıldığını duyunca hemen olay yerine koştu. Heykelin iki yıl önce dikildiğini söyleyen Bahadır Baruter, "Neyse ki çok fazla yanmamış. Arkadaşlarımızla heykeli tamir edebiliriz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!