Öğretmenler Günü ne zaman kutlanacak?

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler Günü ne zaman kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2019 12:09

Öğretmenler Günü'ne yönelik hazırlıklar kasım ayının yaklaşmasıyla beraber başladı. Birçok ülkede kutlanan Öğretmenler Günü tarihi her ülkeye göre farklılık gösterebiliyor. Bazı ülkelerde resmi tatil olan bu özel, 1994 yılından beri çoğu UNESCO tavsiyesiyle 5 Ekim'de kutlamaya başlamıştır ancak Türkiye bu ülkelerin dışındadır. Peki, Öğretmenler Günü ülkemizde ne zaman kutlanır?

Haberin Devamı

Kasım ayının yaklaşmasıyla birlikte gözler Öğretmenler Günü tarihine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Öğretmenler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman kutlanacak?

NEDEN O TARİHTE KUTLANIYOR?

Öğretmenler Günü ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım'da kutlanmaktadır. Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanmasının nedeni; Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.

Bakanlar Kurulu'nın Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiştir ve bu unvanın, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmiştir.

Öğretmenler Günü bazı ülkelerde tarihi ve kültürel dönüm noktalarına göre, değişmektedir. Örneğin, 12 Arap ülkesinde Öğretmenler Günü (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) 28 Şubat, İran'da 2 Mayıs ve Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanır.

BAKMADAN GEÇME!