Öğretmene ek zam sözü

Güncelleme Tarihi:

Öğretmene ek zam sözü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Vekili Bülent Ecevit, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere ek zam sözü verdi. Ecevit, genel aylık zammın üstünde, öğretmenlere yüzde 18 oranında ek zam, ek ders ücretlerine de yüzde 160 oranında artış yapılacağını açıkladı.

Ecevit, Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay başkanlığındaki öğretmenler heyetini dün Başbakanlık'ta Başbakan Mesut Yılmaz adına kabul etti. Bütün engellemelere, iftiralara ve yalanlara rağmen eğitim reformunun başarıyla uygulandığını, bunun için öğretmenlere minnettar olduklarını kaydeden Ecevit, şunları söyledi:

‘‘Öğretmenler toplumun ve gelişmenin öncüsüdür. Bu nedenle öğretmenler geçim sıkıntısından kurtarılmalıdır. Öğretmenlerin sıkıntısını hafifletmek için hükümet elinden geleni yapmaya kararlıdır. Öğretmenlere uygulanacak bazı iyileştirmeler için yasal düzenleme gerekli. Bunu da yıl sonuna kadar yapmaya çalışacağız.’’

EN GÜZEL HEDİYE SEVGİ-SAYGI

Uluğbay ise kabul sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öğretmenler gününde bazı okullarda, öğrencilerden altına varıncaya kadar hediyeler istendiğinin anımsatılması üzerine Uluğbay, şunları söyledi:

‘‘Öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel hediye, onlara yönelik sevgi ve saygımızdır. Onun ötesinde vereceğimiz hediyeler, sembolik olmalı. Onun ötesine geçtiği vakit, anlamsız bir yarışa dönüşebilir.’’

Öğretmen heyetini makamında kabul eden Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin ise ‘‘Devlet olarak öğretmenlerimize pek büyük şeyler yapamadığımızın farkındayım. Bu duruma çok üzülüyorum’’ dedi.

DTP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da Öğretmenler Günü'nü parti genel merkezinde emekli öğretmenlerle kutladı. ‘Öğretmenin hakkı ödenmez’ denildiği halde, bu kitleye hakların verilmediğini belirten Cindoruk, maddi olanak ve gelecek güvencesi sağlamanın gerektiğine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!