Öğretmene dayak

Güncelleme Tarihi:

Öğretmene dayak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2002 01:57

Öğrencisini dövdüğü iddiasıyla yargılanan matematik öğretmeni Semiha Toprak, Kadıköy Adliyesi'nden çıkışta, davacının avukatı Mustafa Özkan Kökçeli'nin saldırısına uğradı.

APARTMAN kapıcısı olan Zeki-Sevgi Özdemir çifti, geçen yıl Erenköy'deki 30 Ağustos İlköğretim Okulu son sınıfta okuyan oğulları Okan Özdemir'in başına kitapla vurduğu iddiasıyla öğretmen Semiha Toprak'tan şikáyetçi oldular. 35 yıllık matematik öğretmeni Semiha Toprak hakkında Kadıköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Çiftin avukatlığını da, kapıcılık yaptıkları apartmanda oturan Mustafa Özkan Kökçeli üstlendi.

Peşimden geldiler

Geçen hafta, Kadıköy Adliyesi'ndeki duruşmanın ardından Avukat Kökçeli'nin saldırısına uğrayan öğretmen Semiha Toprak (52) olayı şöyle anlattı: ‘‘Henüz adliye bahçesindeyken Avukat Mustafa Özkan Kökçeli, Okan ile babası Zeki Özdemir'e seslenerek ‘Siz benim büroma gidip orada bekleyin. Bizim Sevgi Hanım ile halledeceğimiz bir işimiz var' dedi. Bahariye Caddesi'ne çıktığımda, avukat ile Sevgi Hanım'ın arkamdan geldiklerini fark ettim. Adımlarımı hızlandırdım.

Yumruk ve tekme

Bu sırada başıma arkadan bir yumruk geldi. Dönüp baktım, Okan'ın annesi Sevgi Hanım hakaret ederek uzaklaşıyordu. Avukat Kökçeli'ye dönerek ‘Bakın müvekkiliniz kafama vurdu. Siz de şahitsiniz' derken Avukat Kökçeli kolumdan tutarak Sevgi Hanım'a ‘Hadi vur' dedi. Kadın bana vururken kendimi korumaya çalıştım. Bu sefer Avukat Kökçeli de bana yumruk, tekme atmaya ve elindeki çantayı savurarak vücuduma vurmaya başladı.’’ Semiha Toprak, olaydan sonra Kadıköy Merkez Karakolu'na giderek şikáyette bulundu. Olay sırasında fotoğraflarının çekildiğini anlayınca kaçarcasına uzaklaşan, okulda dayak olayının müdahil avukatı Mustafa Özkan Kökçeli, suskunluğa büründü.

Dayak yiyen öğretmen kendini savundu

Dayakla eğitimi hiçbir zaman savunmadığını söyleyen Semiha Toprak, öğrencisini dövdüğü iddialarını da şöyle yanıtladı: ‘‘Bir gün önce derste konuştuğu için Okan'ı uyarmıştım. Ertesi gün sorduğum bir soruyu cevaplayamadı. Ödevini yapıp yapmadığını sordum. Ukala bir tavırla yapmadığını söyleyince, elimdeki logaritma cetvelini üzerine attım. Okan'ı dövmedim. Buna, o gün derste olan öğrenciler şahittir.’’

Otoparkta silah da çekmiş

Avukat Mustafa Özkan Kökçeli, 26 Eylül'de, Kadıköy Adliyesi önüne yanlış park ettiği otomobili Kuşdili otoparkına çekilince de ortalığı birbirine katmış. Otomobilini, ücretini ödemeden almasına engel olan otopark görevlisi Şevket Çebi'nin başına silah dayadığı ve darp ettiği öne sürülen Kökçeli, çekicide bulunan trafik görevlilerine de küfretmekle suçlanıyor. Hakkında Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulan Kökçeli'nin ruhsat süresi bittiği anlaşılan tabancası da adli emanete alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!