Öğrencilerden 20 yeni Ferrari

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden 20 yeni Ferrari
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2005 00:00

Dünyanın en pahalı ve en güçlü spor otomobil markalarından biri olan İtalyan Ferrari için düzenlenen ‘Ferrari: Efsane için yeni konseptler’ yarışmasında 20 finalist belirlendi. Dünyanın en iyi 4 tasarım okulundan katılan öğrencilerin efsanevi Ferrari modellerini geliştirerek yarattıkları birbirinden ilginç 20 Ferrari konsepti arasında kazananlar 18 Kasım’da belli olacak.

İtalyan tasarım devi Pininfarina ile Ferrari için alüminyum çatı üreten Alcoa şirketinin ortaklığıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin kafasındaki Ferrari modellerini ortaya çıkardı. 2005 yılının başında düzenlenen yarışma için katılımcılar dünyanın en iyi tasarım 4 okulunda okuyan öğrencilerle sınırlandırıldı. Yarışma için Kaliforniya’daki Art Center College of Design, Tokyo’daki Communication Arts, İngiltere’deki Coventry University School of Art and Design ve Toronto’da yer alan European Institute of Design’in öğrencileri seçildi.
/images/100/0x0/55eae28ff018fbb8f89cebe9

FERRARI YÖNETİCİLERİ JÜRİDE

Geçtiğimiz hafta her okulun en iyi 5 projesi seçilerek, finale kalan 20 proje jüri tarafından değerlendirilmeye alındı. Yarışmanın jürisinde Ferrari’nin Başkanı ve CEO’su Luca di Montezemolo, Başkan yardımcısı Pieroro Ferrari, Genel Müdürü Jean Todt, Genel Müdür yardımcısı Amedeo Felisa’nın yanı sıra Pininfarina’dan Sergio Pininfarina, Andrea Pininfarina ve Ken Okuyama yer alıyor.

Jürinin 20 proje üzerinde yaptığı değerlendirme sonucunda 4 kazanan 18 Kasım’da düzenlenecek törenle belirlenecek. Ayrıca Alcoa ve bazı mansiyon ödüller de verilecek. Kazanan 4 tasarımın sahibi, Ferrari veya Pininfarina’da belirli bir süre için çalışma fırsatı bulacaklar. Bu kişiler akademik projelerini profesyonel bir çalışmaya
/images/100/0x0/55eae28ff018fbb8f89cebeb
dönüştürecekler. Alcoa ödülünü kazananların ise tasarımları alüminyum olarak üretilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!