Öğrenciler dondu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler dondu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2004 01:34

Karakış, iki öğrenciye karne sevinci yaşatmadı. Karnelerini aldıktan sonra evlerine dönen iki öğrenci donarak can verdi. 7 kişinin daha yaşamına mal olan elverişsiz hava koşulları nedeniyle 16 kişiden haber alınamıyor.

YURT genelinde önceki günden bu yana etkili olan karakış, yaşamı felç etti. Ege ve Akdeniz'de fırtına etkili olurken, başta Trakya ve İç Anadolu olmak üzere birçok bölge de yoğun kar yağışının etkisinde kaldı. Binlerce köy yolu kapanırken, birçok yerleşim birimi fırtınanın iletim hatlarını koparması yüzünden elektriksiz kaldı. Kar ve fırtına ölümlere de yol açtı.

İSTANBUL Sarıgazi'deki Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulu'nda okuyan 9 yaşındaki Atalay Kemaloğlu, önceki gün karnesini aldıktan sonra Yenidoğan Köyü'ndeki evine giderken tipiye yakalandı. Yapılan aramada küçük öğrencinin cesedi dün sabaha karşı dere yatağında bulundu. Büyükçekmece'de de trafik kilitlenince evine yürüyerek gitmek isteyen 70 yaşındaki Turgut Vural, buzlanan yolda düşürek yaşamını yitirdi. Göztepe'de ise çalıştığı tamirhanede mahsur kalan 53 yaşındaki Ünal Öztürk, ısınmak için çalıştırdığı otomobilin ekzos gazından zehirlenerek öldü.

ERZURUM Çat İlçesi'nde önceki gün karne alan İlköğretim Okulu'nun 6 öğrencisi, Çukurçayır Köyü'ne dönmek için minibüse bindi. 4 km’lik yol kapanınca yürüyerek köye gitmeye çalışan öğrencilerden 16 yaşındaki Hüseyin Şahan donarak öldü. 5 öğrenci, köylülerce kurtarıldı. Ancak köylülerden Veysel ile Bayram Aktekin kayboldu.

ÇANAKKALE Ava giden İbrahim Damar ve Şakir Karabacak, donarak hayatlarını kaybetti.

BALIKESİR Kaşıkçı Köyü'nde yaşayan Mehmet Yılmaz (65) evine giderken donarak can verdi.

AMASYA Karayazı İlçesi'nden kros yarışmalarına giden 6 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 şoför kayıp.

MANİSA Soma'da akli dengesi yerinde olmayan Osman Yavaş (76) donarak can verdi.

AKSARAY Ortaköy İlçesi'ndeki evinden 8 gün önce ayrılan Ayhan Yazgı (43) donmuş bulundu.

BURSA Yol açma çalışmalarına katılan 3 orman işçisinden haber alınamıyor.

ANTALYA Gazipaşa İlçesi'nde denize açılan Nuri Şanlı ve adı belirlenemeyen bir kişi kayboldu.

Yine ekmek kuyruğu

FIRTINA ve tipi, Çanakkale'de de hayatı felce uğrattı. İki gündür aralıksız devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle kentte hayat durdu. Elektrik ve suların kesildiği Çanakkale'de evlerinden dün sabah saatlerinde çıkabilen vatandaşlar, ekmek fırınlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Çanakkale-Lapseki karayolunun 10. kilometresinde Özbek rampalarında mahsur kalanlara da Vali Süleyman Kamçı ve Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı tarafından yemek götürüldü.

Dev dalga yolu yuttu

KÖTÜ hava koşulları denizlerimizde de etkili oldu. Hızı saatte 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle dalga boyu 10 metreye kadar yükseldi. Dev dalgalar yüzünden Zonguldak-Kilimli yolu üzerinde bulunan Uzunkum mevkiindeki yolun yarısı göçtü. Ereğli İlçesi'ndeki Bozhane Limanı'nda demirli bulunan 40 metre boynundaki Ataköy vapuru ile çok sayıda balıkçı teknesi battı. Çanakkale'de de yat limanında üzerinde kar biriken teknelerden 12'si battı. İzmir Çeşme'de karaya oturan Kuzey Kore bandıralı Ro-Ro gemisinin 19 kişilik mürettebatı, 19 saat sonra kurtarıldı.

Yardım telefonları

İSTANBUL
Valiliği, ağır kış şartları nedeniyle yardıma ihtiyaç duyanların Afet Yönetim Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM) başvurmalarını istedi. Yardım talebinde bulunacakların (0212) 455 56 00 ve (0212) 321 17 39 numaralı telefonlarına başvurabilecekleri bildirildi.

Su kesintisi bitti

ELEKTRİK
kesintilerinin meydana geldiği İSKİ tesislerinde, enerji sorunun giderilmesinin ardından su verilmesine dün öğle saatlerinden itibaren başlandı. İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarından dolayı baraj, arıtma tesisi ve terfi merkezlerinde gerçekleşen elektrik kesilmeleri sonucu kente düzenli su verilemediği, dünden itibaren bu aksaklıkların giderildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!