Öğrenciler cuma günü karne alacak

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler cuma günü karne alacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 10:24

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler 26 Ocak Cuma günü karne alacak. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, iki haftalık yarıyıl tatiline başlayacak.

2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, 26 Ocak 2007 Cuma günü sona eriyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sincan'daki Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulunda düzenlenecek törende, öğrencilerin karne heyecanını paylaşacak. Çelik, bu törenin ardından Çorum'a gidecek ve burada yapılacak karne dağıtım törenlerine katılacak.

Öğrenciler bu yıl yeni düzenlenmiş bir karne alacaklar. Hem ilköğretim hem de ortaöğretim karnelerine öğrencilerin önceki sınıflara ait notlarının da yer alacağı bir bölüm eklendi. Ancak önceki sınıflara ait notlar yetiştirilemediği için bu dönem verilecek karnelere yansıtılmayacak.

Okullarda öğrencilerden “karne parası” istenmeyecek. Milli Eğitim Bakanı Çelik, konuya ilişkin yayınladığı genelgede, öğrencilerden para alınmaması talimatı verdi.

MEKTUP

İlköğretim okullarında okuyan yaklaşık 11 milyon öğrenciye, karneleriyle birlikte velilerine iletmek üzere birer mektup da verilecek.

İlköğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan mektupta, yenilenen ders programları ve yeni uygulamalara ilişkin bilgilere yer verilerek, çocuklarının başarısı için velilere önerilerde bulunuluyor.

Çağın gereklerine uygun olarak teknoloji ve tasarım, satranç, düşünme eğitimi, halk kültürü, medya okur-yazarlığı, spor etkinlikleri, sanat etkinlikleri gibi yeni dersler konulduğu belirtilen mektupta, okuldaki eğitimin, hayata hazırlık değil aynı zamanda bu dönemdeki hayatın kendisi olarak görülmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu nedenle çocukların sınıf ortamında düzenlenen etkinliklere aktif olarak katılmalarının önemli olduğu dile getirilen mektupta, öğrencilere her ders için her dönem en az bir performans ödevi, bir yıl içinde de istediği ders ya da derslerden en az bir proje ödevi hazırlattırıldığı ifade ediliyor.

Mektupta, velilere şöyle sesleniliyor:

“Çocuğunuzun karnesinde gördüğünüz notlar onun dönem boyunca yaptığı bu çalışmaların tamamını yansıtmaktadır. Sizden, çocuklarınıza güvenmenizi, gelişimlerini takip etmenizi, verimli çalışabilecekleri ortamlar hazırlamanızı, öğretmenleri ile sürekli iletişim kurmanızı ve onları öğrenme konusunda teşvik etmenizi beklemekteyiz. Eğitimde yapılan yeniliklerin meyvelerinin sizin katkılarınızla toplanabileceğine inanıyoruz.

Geleceğimize daha güvenli bakabilmemiz çocuklarımızın aldığı eğitimin kalitesine bağlıdır. Eğitimde kalite, siz değerli velilerin katkılarıyla artacaktır.”

İKİNCİ YARIYIL

Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 12 Şubat 2007 Pazartesi günü başlayacak.

2006-2007 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2007 Salı sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra 3 aylık yaz tatiline girecekler.

2007-2008 eğitim-öğretim yılının, 17 Eylül 2007'de başlaması planlanıyor.

SINAVLAR DÖNEMİ

Öğrenciler, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısını, katılacakları sınavlar nedeniyle ilk yarıyıldan daha yoğun geçirecekler.

Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim son sınıf öğrencileri, 10 Haziran 2007'de gerçekleştirilecek Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS), lise son sınıflarındaki öğrenciler de 17 Haziran 2007'de Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS), üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar da 24 Haziran 2007'de Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) katılacaklar. ÖSS ve YDS'ye başvurular, okulların açılacağı 12 Şubatta başlayacak ve 23 Martta sona erecek.

İlköğretim okullarının 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler de 6 Mayıs 2007'de Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na girecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!