Oğlunu şeriata kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Oğlunu şeriata kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2006 00:00

Mustafa Karaman ayrıldığı eşinin yerine türbanlı bir kadına nüfus cüzdanı çıkarıp, 3 yaşındaki oğlu Muhammed için sahte belge düzenledi. Sonra da oğlunu kardeşiyle Suudi Arabistan’a kaçırttı. Evladı için mücadele eden anne Gül Meryem Uyumaz, Milli Gençlik Vakfı kurucularından olan kayınpederi Nazım Kahraman’ın, Mekke’de niye bulunduklarını soranları, "Türkiye káfir bir ülke. İstediğimiz dini eğitimini veremiyoruz" diye cevapladığını anlattı.

KAPATILAN Refah Partisi’ne yakın bir kuruluş olan Milli Gençlik Vakfı’nın kurucularından Nazım Karaman’ın oğlu Mustafa Karaman, velayeti ayrıldığı eşinde olan 3 yaşındaki oğlunu Suudi Arabistan’a kaçırttı.

Oğluna kavuşmak için hukuk savaşı başlatan anne Gül Meryem Uyumaz, 29 Aralık 2005’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede, oğlunun yurtdışına çıkarılması için gerekli sahte evrakın nasıl temin edildiğini şöyle anlattı:
/images/100/0x0/55ea2d69f018fbb8f86fd0ec


"Eski eşim 2005 yılının Temmuz ayında, oğlumla bir ay geçirmek için izin aldı ve ortadan kayboldu. Benim yerime bir başka kadını Pursaklar Karacaören Muhtarlığı’na götürüp, kayıp nüfus bildirimi almışlar. Daha sonra Altındağ Nüfus Müdürlüğü’nden adıma nüfus cüzdanı çıkarmışlar. Aynı nüfus cüzdanı ve kadınla Ankara 10.Noteri’ne gidip, eski eşimin kardeşine oğlumu yurtdışına çıkarması için sahte muvafakat belgesi düzenlemişler. Ben türbanlı olduğum için, benim yerime de türbanlı bir kadın götürmüşler. İkimizin de türbanlı olması nedeniyle giden kişinin ben olup olmadığımı ne anlayabilmişler ne de şüphelenmişler. Yaptığı evrak sahteciliği, bilirkişi raporlarıyla da doğrulandı."

Mahkemeye ulaşan belgelerden, küçük Muhammed’i amca Fatih Karaman’ın 30 Temmuz 2005’te İstanbul’dan uçakla Mekke’ye götürdüğünü ortaya koydu. Baba Karaman’ın ise 1 Ağustos 2005’te Hatay Cilvegözü kapısından çıkış yapıp oğlunu teslim aldığı tespit edildi. Uyumaz, şöyle devam etti: "7 Eylül 2005’te bir televizyon programında olayı anlattım. Canlı yayına Suudi Arabistan’da iş yapan bir Türk işadamı telefonla katılarak oğlumu ve babasını tanıdığını, Mekke’de bizi bir araya getirebileceğini söyledi. Ailemle Mekke’ye gittik. İşadamı Ebubekir Şimşek bizi eski eşim ve eski kayınpederimle görüştürdü. Ama oğlum yoktu. Ebubekir Şimşek, Mekke İstihbarat Müdürü Tümgeneral A.T.H.’yı da görüşmeye getirmişti. Tümgeneral, eski kayınpederim Nazım Karaman’a çocuğu neden Arabistan’a kaçırdıklarını sordu. Nazım Karaman, ’Türkiye laik ve kafir bir ülke. İstediğimiz dini eğitimi vermemize izin verilmiyor’ dedi. Suudi müdür de, ’Senin dediğin gibi olsa bütün Türkiye buraya gelir. Çocuğunun annesine eziyet etme’ karşılığını verdi."

1 AY SÜRE

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 13 Mart’ta yapılan ilk duruşmada hákim, baba Karaman’a çocuğunu iade etmesi için 1 ay süre tanıdı. Anne Uyumaz, "Başta düğünümüze katılan Bülent Arınç olmak üzere, Başbakanımızdan, Dışişleri Bakanımızdan yardım bekliyorum" dedi.

Şeref konuğu

MİLLİ Gençlik Vakfı’nın kurucularından Nazım Karaman’ın oğlu Mustafa Karaman ile Gül Meryem Uyumaz’ın 8 Temmuz 2000’deki düğününde kapatılan RP’nin Lideri Erbakan ve Bülent Arınç şeref konuğuydu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!