Oğlumun katili İbo'nun koruması

Güncelleme Tarihi:

Oğlumun katili İbonun koruması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2002 02:02

İbrahim Tatlıses'in polis tarafından didik dirik aranan cinayet zanlısı yeğeni, Tatlıses'in yanında görüntülendi. Yeğen Mehmet Enver Tatlı'yı televizyon ekranında oğlu öldürülen anne Meliha Bilgiç tespit etti. Yüreği yanık anne, ‘‘Aslanlar gibi evladımı öldüren katil, koskoca İbrahim Tatlıses'in yanında ve hálá yakalanamıyor. Bu nasıl adalet?’’ diye feryat etti.

İstanbul'da 18 yıllık hayat arkadaşı Derya Tuna'nın vurulmasının ardından 18 saat süreyle gözaltına alınan İbrahim Tatlıses'in, Edirne'de işlediği cinayet suçundan aranan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan yeğeni Mehmet Enver Tatlı'yı yanına koruma aldığı ortaya çıktı. 15 aydır bir türlü yakalanamayan Mehmet Enver Tatlı'nın Tatlıses'e korumalık yaptığı, bir konserdeki kamera görüntülerinden ortaya çıktı. Oğlunun katilini televizyon ekranında teşhis eden anne Meliha Bilgiç adalete isyan etti. Yüreği yanık anne ‘Evladının katili, herkesin tanıdığı koskoca Tatlıses’e korumalık yapıyor da yakalanamıyor.

Bu nasıl adalet?’ diye sordu.

AMCASININ OĞLU


İbrahim Tatlıses'in Edirne'de yaşayan amca çocuklarından Mehmet Enver Tatlı, geçen yıl temmuz ayında Meriç Nehri kıyısındaki bir barda çıkan tartışma sırasında Cüneyt Bilgiç'i bıçaklayarak öldürdü. 22 yaşındaki Tatlı, olaydan sonra kaçtı. Hakkında Edirne Sulh Ceza Mahkemesi tarafından gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Mehmet Enver Tatlı, Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürmek ve ölümle biten kavgaya neden olmak suçundan 26 ila 30 yıl hapis istemiyle gıyabında yargılanmaya başladı. Mehmet Enver Tatlı'nın daha önce de 2 kez bıçakla adam yaralama, 3 kez darp, meskene saldırı, tehdit, adam kaçırmaya teşebbüs, çürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından poliste kaydı bulunduğu ve asker kaçağı olduğu ortaya çıktı. Cinayetin üzerinden 15 ay geçtikten sonra, polisin her yerde aradığı ifade edilen Mehmet Enver Tatlı, bir televizyon kanalında yayınlanan İbrahim Tatlıses'in konserinde ünlü türkücünün hemen yanında görüntülendi. Televizyondaki görüntüleri dehşet ve şaşkınlıkla izleyen Bilgiç ailesinin yakınları, Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na bir dilekçe ile başvurup durumu iletti. Tatlıses'in İstanbul'daki şirketinin merkezine giden polis, burada Tatlıses'in oğlu Ahmet Tatlıses'le görüştü. İddiaya göre Ahmet Tatlıses, polislere Mehmet Enver Tatlı'nın teslim olacağını söyleyerek ‘‘Babam yurtdışında, döndüğünde teslim edeceğiz’’ dedi. Polisin bundan sonra da izine rastlayamadığı Tatlı'nın, Tatlıses'in birçok konserinde yanında yer aldığı, memleketleri Urfa'ya da birlikte gittiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!