Oğlu öldürülen babanın isyanı

Güncelleme Tarihi:

Oğlu öldürülen babanın isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 00:00

Birlikte olduğu Moldovalı fotomodelin eski sevgilisi tarafından öldürüldüğü öne sürülen üniversiteli gencin babası duruşmada, “Suç dosyası kabarık olan sanıklar zamanında gereken cezayı alsalardı benim canım yanmayacaktı” diye isyan etti.

Haberin Devamı

ROMANYA’da, Dündar Kılıç’ın kumarhane işletmecisi damadı Özer Güner’in, Moldovalı fotomodel sevgilisiyle birlikte olduğu için iki tetikçiye öldürttüğü öne sürülen üniversiteli Sait Kaya cinayetinin son duruşmasına, babanın isyanı damgasını vurdu. Bir önceki celsede uyku apnesi nedeniyle Özer Güner’in tahliye edilmesinin ardından, saldırganlardan Serkan Sağlam’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının anlaşılması için Adli Tıp’a sevk edilmesine Sait Kaya’nın babası Efraim Kaya tepki gösterdi. Baba Kaya, “Devlet bizim gibi mağduru korumayacaksa kim koruyacak? Suç sicilleri kabarık olan sanıklar zamanında gereken cezaları alsalardı benim de canım yanmazdı” dedi.
Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Sait Kaya, 1 Temmuz 2009’da, babasına ait Ümraniye’deki mobilya mağazasının önünde kimliği belirsiz iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna 6 kurşun isabet eden Kaya yaşamını yitirdi. Seken kurşunlardan biri, yoldan geçen malulen emekli Hami Tüküç’ün (44) ölümüne neden oldu. Polis, Sait Kaya’nın Ataşehir’de spor salonu işleten Moldovalı fotomodel sevgilisi Mihaela Morengin ile ilişkisini mercek altına aldı. Ağustos 2009’da Morengin’in eski sevgilisi Özer Güner, Serkan Sağlam, bir görgü tanığının teşhis ettiği Yaşar Turan, Süreyya Kaçmaz ve Bülent Baba tutuklandı. Yakalananlar suçlamaları kabul etmedi ancak, sanıkların arkadaşı bir kahvecinin ifadeleri cinayeti çözdü.
Tetikçilere daire
Hazırlanan iddianamede, Mihaela Morengin ile Sait Kaya’nın ilişkisinden söz edilerek, Özer Güner’in kıskançlık nedeniyle Kaya’nın öldürülmesini istediği ve bunun karşılığı tetikçilere birer daire vaadinde bulunduğu belirtildi. Önceki günkü duruşmada, tetikçi oldukları söylenenlerin tahliyeleri reddedilirken, Serkan Sağlam’ın, Bakırköy Ruh ve
Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözetim altına alınmasına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!