ÖGG sınavı ne zaman yapılacak? 78. Özel Güvenlik Görevlisi sınavı

Güncelleme Tarihi:

ÖGG sınavı ne zaman yapılacak 78. Özel Güvenlik Görevlisi sınavı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 15:49

Özel kurumlarda güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından belli aralıklara organize edilen, Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınavının ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyor. ÖGG sınavının 77'incisi geçtiğimiz haftalarda tamamlanmış ve kısa sürede sonuçları erişime açılmıştı, gözler bu kez 78. ÖGG sınavına çevrilmişti. Peki, 78. ÖGG sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınavının ne zaman yapılacağını çok sayıda vatandaş tarafından merakla araştırıyor. Söz konusu sınav için hazırlık yapan ve katılmayı planlayan vatandaşlar 78. ÖGG sınavının net tarihini öğrenmek istiyor. İşte, merakla araştırılan "ÖGG sınavı ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtı...

78. ÖGG SINAVI NE ZAMAN?

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından yapılan, Özel Güvenlik Görevlisi olarak görev yapmak isteyen adayların yetki belgesi edinebilmek için girdiği Özel Güvenlik Görevlisi temel eğitim sınavları belli dönemlerde yapılmaya devam ediyor. 78'inci ÖGG sınavı 30 Eylül 2018 Pazar günü yapılacak.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için, Özel Güvenlik Eğitim Kurumunda aşağıda detayları yazılı eğitim programına iştirak etmeniz ve sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda 5 veya 6 kez düzenlenen ÖGG sınavına girmeniz gereklidir. Bu sınavlardan 60 puan alarak sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız. Kazanamadığınız takdirde birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcınızı ödeyerek girme hakkına sahipsiniz. 4 sınavın sonunda sınavı geçemeyenler, yeniden kayıt yaptıracak ve bütün işlemleri yenileyeceklerdir.

Haberin Devamı

- Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir.

- Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır.

- Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!