ÖGG SINAV SONUÇLARI ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? Özel Güvenlik sınav sonuçları için beklenen tarih

Güncelleme Tarihi:

ÖGG SINAV SONUÇLARI ne zaman açıklanacak, açıklandı mı Özel Güvenlik sınav sonuçları için beklenen tarih
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 07:34

ÖGG sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, adayların odaklandığı konuların başında geliyor. 24 Nisan tarihinde Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından gerçekleşen Özel Güvenlik 97. Temel Eğitim Ve 73. Yenileme Eğitimi Sınavı sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından ilan edilecek. Sınav sonrası puan hesaplamalarına başlayan adaylar ÖGG sonuçları için yapılacak açıklamaya kilitlendi. Peki, Özel Güvenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? İşte, ÖGG sınav sonuçları hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Özel güvenlik sınav sonuçları için geri sayım başladı. Özel Güvenlik 97. Temel Eğitim Ve 73. Yenileme Eğitimi Sınavına giren adaylar sonuç açıklamasını bekliyorlar. Sorular ve cevapların açıklanmasını ardından gözler sonuç açıklamasına çevrildi. Peki, özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Özel güvenlik sınav sonuçlarının 13 Mayıs tarihinde açıklanması planlanılıyor.

Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Haberin Devamı

Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 50 TL ücret yatıracaklardır.

BAKMADAN GEÇME!