Ödüllü yazar Murat Özyaşar gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü yazar Murat Özyaşar gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 10:47

Yunus Nadi ve Haldun Taner öykü ödülü sahibi yazar Murat Özyaşar gözaltına alındı. Eğitimci Özyaşar daha önce öğretmenlikten açığa alınmıştı.

Haberin Devamı

Yazar ve öğretmen Murat Özyaşar' ın gözaltına alındığını eşi Sibel Oral Twitter'dan açıkladı. Oral, "Murat Özyaşar az önce evimize yapılan baskın sonucunda terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındı" dedi. Özyaşar, OHAL kapsamında çıkarılan 23 Temmuz tarihli ve 29779 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca açığa alınmıştı. "Ayna Çarpması", "Bir", "Sarı Kahkaha" gibi kitaplarıyla tanınan Özyaşar, ilk kitabı “Ayna Çarpması” ile Yunus Nadi Öykü Ödülü ve 2008 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer görülmüştü.

 

 

Murat Özyaşar kimdir?

Murat Özyaşar (d. 1979, Diyarbakır), Türk yazar, öğretmen. Ayna Çarpması adlı ilk kitabıyla 2008 Haldun Taner Öykü Ödülü'nün ve 2009 Yunus Nadi Öykü Ödülü sahibi olmuştur.

Haberin Devamı

Yaşamı
1979 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi.İlköğrenimini Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yatılı öğrenim gördü. Edebiyata ilgisi ortaokul yıllarında başladı[1] .Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Diyarbakır'ın varoşlarında edebiyat öğretmenliği yaptı ve öğrencileriyle "Hışt Hışt" adlı bir edebiyat dergisi yayımladı.

Öyküleri, Varlık, Kitap-lık, Adam Öykü, Notos Öykü ve İmge Öyküler dergilerinde yayımlandı. İlk kitabı Ayna Çarpması 2008 yılında yayımlandı. Bu kitap, 2009 Yunus Nadi Öykü Ödülü'ne ve 2008 Haldun Taner Öykü Ödülü'ne değer görüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!