ODA TV sanığı cezaevinde hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

ODA TV sanığı cezaevinde hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 01:25

ODATV soruşturmasında tutuklanan Milli İstihbarat Teşkilatı eski Dış Operasyonlar Başkanı Kaşif Kozinoğlu, cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Silivri Cezaevi’nde kalan Kozinoğlu dün sabah saatlerinde nefes almakta güçlük çektiğini belirterek revire başvurdu. Savcılık izniyle Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kozinoğlu, bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilerek tekrar cezaevine gönderildi. Kozinoğlu cezaevindeki hücresine konulduktan birkaç saat sonra kalp krizi geçirdi. Cezaevinin revirine kaldırılan Kozinoğlu burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cezaevi yönetimi Kozinoğlu’nun ölümünü önce savcılığa ardından Adalet Bakanlığı’na bildirdi.

Kozinoğlu’nun cenazesi otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edilecek. MİT’te yurtiçi ve yurtdışı birçok görevde bulunan Kozinoğlu’nun, Odatv’ye yapılan baskında ele geçirilen ve devlete ait çok gizli olduğu ileri sürülen belgeleri sızdırdığı iddia edilmişti.

Haberin Devamı

KOZİNOĞLU CEZAEVİNDE HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV

İlk duruşması 9 gün sonraydı  

Ankara’daki evinde arama yapılan Kaşif Kozinoğlu, yurt dışında olduğu için gözaltına alınamamış, görevden dönmesi beklenmişti. Eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e ifade veren Kozinoğlu, 10 Mart 2011’de tutuklanarak cezaevine konulmuştu. “Terör örgütü üyeliği ve gizli belgeleri temin etmek”le suçlanan Kozinoğlu için 38-69 yıl arası hapis cezası istendi. Odatv davasının ilk duruşması 22 Kasım Salı günü yapılacaktı.

ESRARENGİZ MİT'Çİ TUTUKLUYDU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!