Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 11:50

İMRALI’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 4 avukatı, haftalık görüşmelerini yapmak üzere bu sabah İmralı Adası’na gitti. Öcalan’ın avukatları çarşamba günü Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle İmralı’ya gidememişti.

Kenya’da 1999 yılında yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda yargılanarak buradaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde cezasını çeken Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatları İbrahim Bilmez, Temo Tüysüz, Meral Han Bayat ve Nezahat Paşa Bayraktar bu sabah Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na geldi. Avukatlar jandarmadaki kimlik kontrolü ve işlemlerin ardından Gemport Limanı’ndan İmralı Adası’na hareket etti.

Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir ve Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile tutulan bölücübaşı Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri 1’inci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!