Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 10:48

İMRALI'da yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın 3 avukatı, haftalık görüşmelerini yapmak üzere bu sabah Adalet Bakanlığı'nın kiraladığı tekne ile İmralı Adası’na gitti.

İmralı Adası'nda Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Öcalan'ın Avukatları Doğan Erbaş, Cemo Tüysüz ve Mehmet Sabırtaş, bu sabah özel otomobille İstanbul’dan Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na geldi. Jandarmadaki işlemlerin ardından avukatlar saat 09.20'de Adalet Bakanlığı'nın Mudanya’dan kiraladığı tekne ile Gemport Limanı’ndan İmralı’ya hareket etti.

Öcalan’ın avukatları Tuzla Kosteri ve ‘İmralı 9’ teknesinin arızalanması nedeniyle bu ayın başından beri görüşmelere kiralık tekne ile gidiyor.

Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile tutulan bölücübaşı Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri 1’inci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!