Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 10:56

İMRALI Cezaevi'nde yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen 4 avukatı haftalık görüşmelerini yapmak üzere Bursa’nın Gemlik İlçesi'nden İmralı Adası'na hareket etti.

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra İmralı Adası'na kapatılan Öcalan'ın avukatları Meral Hanbayat, Hatice Korkut, Mehmet Sani Kızılkaya ve Burhan Buğday, bu sabah İstanbul'dan özel bir otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi. Bölücübaşı Öcalan'a teslim edilmesi için giyecek, kitap ve gazeteler konan poşetle girdikleri jandarmada kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirilen avukatlar, daha sonra plakası sökülmüş beyaz renkli servis minibüsüyle saat 09.35’te İmralı'ya gitmek üzere Gemport Limanı’na hareket etti.

İmralı Adası’nda yeni yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne geçen ay ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK'lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan gönderilmişti. 5 Milyon TL’ye inşa edilen yeni cezaevine geçen ay nakledilen Öcalan’ın koğuşunu beğenmemesi üzerine sürgülü kapı yaptırılmış, duvarlar da ithal kağıtla kaplanarak üzeri yeniden boyanmıştı. İyileştirme kapsamında Öcalan’ın havalandırma süreleri de 1 saatten 2 saate çıkarılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!