Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 10:51

İMRALI Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen 4 avukat müvekkilleri ile görüşmek üzere bu sabah Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden İmralı Adası'na hareket etti.

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra konulduğu İmralı Adası'nda yargılanan Öcalan'ın avukatları Cemo Tüysüz, Vedat Şengöl, Cengiz Çiçek ve Yalçın Sarıtaş, bu sabah İstanbul’dan özel bir otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldiler. Öcalan’a teslim edilmesi için kitap ile gazeteler bulunan 4 poşet ile girdikleri jandarmada kimlik kontrolü ve üst araması yapılan avukatlar, daha sonra plakası sökülmüş beyaz renkli minibüsle saat 09.45’da Gemport Limanı'na hareket ettiler.

İmralı Adası’nda yeni yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne geçen hafta ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK'lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO'cu olan Hakkı Alkan gönderilmişti. 5 milyon TL'ye inşa edilen cezaevine nakledilen terör örgütü elebaşı Öcalan avukatları aracıyla açıklama yaparak, yeni cezaevindeki koşullardan memnun olmadığını söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!