Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gidemedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 10:35

İMRALI Adası'nda yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın 3 avukatı, Marmara Denizi’ndeki olumsuz koşullar nedeniyle görüşmeye gidemedi.

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra yargılanan ve İmralı'daki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatları Hüseyin Cangir, Muhti Öztüzün Cengiz Çiçek, bu sabah İmralı'ya gitmek üzere İstanbul’dan özel otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na geldi. Jandarmada bir süre bekleyen avukatlara, Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle ziyaretin bugün yapılamayacağı bildirildi. Avukatlar daha sonra İstanbul’a döndü. Avukatların hava koşullarının düzelmesi halinde cuma günü İmralı’ya gitmeleri bekleniyor.

Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile tutulan bölücübaşı Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri 1’inci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor. Avukatların Çarşamba günleri yapamadıkları görüşmeleri Cuma günlerine erteleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!