Ocaktan 19 ceset çıktı 9'u toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Ocaktan 19 ceset çıktı 9u toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi Alpagut Köyü’ndeki kömür ocağında perşembe akşamı meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden işçilerin tamamının cesedine ulaşıldı. Önceki gün çıkarılarak toprağa verilen 9 işçiden sonra dün de üç parti halinde 10 madencinin daha cesedi göçük altından çıkarıldı.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Böylece kazadan 52 saat sonra 19 cesede ulaşılabildi. 

Cesetleri çıkarılan madencilerin isimleri şöyle: Emir Ali Turhan, Murat Honay, Erol İkiz, Ertuğrul Demiray, Ahmet Çetin, Yusuf Karaca, Erol Boran, Yunus Arçiçek, Ramazan Baştepe, Yahya Arabozan.

Zonguldak’tan gelen kurtarma ekibinden Cemil Eren, “Kimi zaman ellerimizle kazarak ilerledik” dedi.

Mehmetim gitme

Cuma günü cesetleri çıkarılan madenciler Murat Aydın, Muammer Aktaş, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Mehmet Çetin, Ali Kazan, İzzet Kuşoğlu, Şenol Kurt ve Mustafa Banbal dün toprağa verildi.

Ocakta ölen Mehmet Kuşoğlu’nun (37) eşi Semra Kuşoğlu, cenaze töreninde, “Çocuklarını ve bizi bırakıp nereye gidiyorsun, Mehmetim gitme” diyerek feryat etti. Emir Ali Turan’ın (23) cenazesi de Alpağut Köyü’nde toprağa verildi. Bir yıl önce askerden gelen Turan’ın, yazın düğün yapacak olan ağabeyi Mehmet Turan’a destek için maden ocağında çalışmaya başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

700 lira alıyordu

Ölen madencilerden Ertuğrul Demiray’ın (23) ağabeyi Tekin Demiray, “Kardeşim iki ay önce askerden geldi. Madende çırak olarak çalışmaya başladı. 700 lira ücret alıyordu” diye konuştu.

Dört vardiya çalışıyorlar

GÖÇÜKTE ölen 19 madenciden 10’unun cesetlerine henüz ulaşılamadı. Ekipler, ocağın 220 metre derinliğindeki 10 cesede ulaşmak için büyük çaba harcıyor. 118 kişilik ekip, 6’şar saat arayla dört vardiya olarak çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!