Ocak ayı E-Bordro maaş sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Ocak ayı E-Bordro maaş sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 14:31

Yılbaşı öncesinde asgari ücret tutarının zamlanmasıyla beraber hem memurlar, hem de sigortalı çalışanlar ilk zamlı maaşlarını Ocak ayı içerisinde alacaklar. Öte yandan emekli maaşları ve işsizlik maaşı sorgulama işlemleri gibi e-devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilen tüm sorgulamalara e-bordro maaş sorgulama işlemi de eklendi.

Haberin Devamı

Tüm devlet işlemlerinin e-devlet çatısı altında toplanmasıyla beraber, memurlar e-bordro maaş öğrenme işlemi için uzun uzadıya uğraşmak zorunda kalmadan online olarak sorgulama yapabiliyor. Aynı zamanda yapılan bu sorgulamada çalışanlar detaylı bilgilere ulaşarak bordro dökümünde ay-yıl değerlerini görebiliyor.

Online olarak yapılan aylık maaş bilgilerini içeren e-bordro sorgulama işleminde isteyenler dosya dökümünü cep telefonlarına kaydedebildikleri gibi isteyenler de e-posta olarak saklayabiliyor.

E-BORDRO SORGULAMA İŞLEMİ ARTIK ZAMAN KAYBETTİRMİYOR

E-devlet üzerinden online olarak yapılabilen işlemlerin arasında e-bordro sorgulama işlemi de bulunuyor. Bunun için sorgulama işlemlerinizde gerekli olan e-devlet şifresini size en yakın PTT şubesinden temin etmeniz ve belirlediğiniz şifreyle e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

E-bordro sorgulaması yapmak için öncelikle ''https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir'' adresine tıklayıp, ilgili alanlara T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi yazarak giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra ise ''https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama'' adresinden e-bordro sorgulamanızı yapabilirsiniz.

EMEKLİ ÇALIŞANLAR E-BORDRO SORGULAMASI YAPABİLİR Mİ?

Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışan emekli memurlar da e-bordro sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. Emekliler için hazırlanan "Say2000i" sistemi, aynı şekilde kolaylıkla maaş sorgulaması yapmaya yarıyor. Emekliler için kolaylık sağlayan bu sistemde herhangi bir işlem için sıra beklemenize gerek kalmıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!