Obama’nın kalesinde yuhalandı

Güncelleme Tarihi:

Obama’nın kalesinde yuhalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 00:00

Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı Mitt Romney, ABD Başkanı Barack Obama’nın siyah seçmenini çalmak için gittiği siyah kongresinde, Obama’nın sağlık reformunu kaldıracağını söyleyince yuhalandı.

Haberin Devamı

Romney, önceki seçimde Obama’ya yüzde 95 oranında oy vermiş grubun karşısına geçti ve şöyle başladı: “Eğer benim kalben gerçekten kim olduğumu anlarsanız ve aramızda tam olarak bir iletişim olursa, Afro-Amerikan ailelerin menfaatleri için başkanlık konusunda bana oy verirdiniz diye düşünüyorum”. Her şey iyi başladı. Houston’da Beyaz Olmayan Halkın Gelişmesi Ulusal Derneği (NAACP) kongresine katılıp karşısındaki siyahlara konuşurken, bazıları için ne kadar beyhude görülse de Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney’nin çabası işe nasıl asıldığının göstergesiydi. Ancak çıktığı avda yaptığı bir çıkış yüzünden yine öyle bir duruma düştü ki... Başkan seçildiğinde Obama’nın sağlık reformunu kaldıracağını açıkladığı an bir çuval inciri berbat etti, bütün salon, Romney’yi yuhalamaya başladı.

Haberin Devamı

Delegeler başa baş

6 Kasım’daki başkanlık seçimine dört aydan az bir zaman kaldı. Ekonomide yaşanan tüm olumsuzluklara, yüksek işsizlik oranına rağmen Obama yarışa Romney’nin 12 puan önünde başlamıştı. Son Gallup anketine göre ise yüzde 45 desteği gözüken Romney’nin sadece 2 puan önünde çıktı.

Ya zincirli ördek olursa

/images/100/0x0/55eabe3ef018fbb8f893dd16

Başkanlık yarışı dışında 6 Kasım seçiminin bir de senato boyutu var. Obama ikinci kez seçilse bile iki yıl önce Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluğu kaybettiğinden beri Cumhuriyetçilerin rehinesi haline gelmişken şimdi de Senato’daki çoğunluğunu kaybetme riski taşıyor. Bu durumda da elinin kolunun tamamen bağlanacağı ve “topal ördek” bile değil, “zincirli ördek” haline geleceği konuşuluyor. Senato yarışındaki son durum Demokratlar 41, Cumhuriyetçiler 43 garanti koltuk seviyesinde. Halen demokratların temsil ettiği 5 eyalette ise Cumhuriyetçiler yarışı başa baş götürüyor. Ve buraları kazanmaları halinde Senato’da da çoğunluk Cumhuriyetçilere geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!