'Obama, Başbakan'ı aramayacak çünkü..'

Güncelleme Tarihi:

Obama, Başbakanı aramayacak çünkü..
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 10:11

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD Başkanı Obama'nın Başbakan'ı aramayacağını çünkü Washington’dan arayarak hükümetleri yerel seçimler için kutlama geleneği olmadığını söyledi. ABD Elçisi, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını kazanan isimleri kutladığını açıkladı. ABD Elçisi'nin aramadığı tek isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek... Elçi, Mansur Yavaş'ın AYM'ye itiraz edeceğini belirterek, kesin sonucu beklediğini vurguladı.

Haberin Devamı

Emniyet Teşkilatı’nın 169. yıldönümü resepsiyonu önceki gece Ankara Ticaret Odası Congresium Merkezi’nde yapıldı. Resepsiyonda, Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara temsilcisi Utku Çakırözer de ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile seçim sonuçları üzerine konuştu.

ABD Elçisi'nin seçim değerlendirmeleri şöyle:

''OBAMA, BAŞBAKAN'I YEREL SEÇİMLER İÇİN ARAMAYACAK''

''Bizde yerel seçimler için Washington’dan arayarak hükümetleri kutlama geleneği yok. O yüzden bu beklenti gerçekçi değil. Genel seçim olsa geçmişte her hükümet için yaptığımız gibi kutlardık. Ama ben buradaki büyükelçi olarak tanıdığım belediye başkanlarına birer mektup göndererek kendilerini tebrik ettim.

''MELİH GÖKÇEK'İ HENÜZ KUTLAMADIM''

İstanbul (Kadir Topbaş), İzmir (Aziz Kocaoğlu), Diyarbakır (Gültan Kışanak) ve diğer tanıdığım birçok belediye başkanını kararlar kesinleşince kutladım. Melih Gökçek'i henüz kutlamadım. Ben sadece sonuçları kesinleşen başkanlara yazdım. Ankara’da ise anlayabildiğimiz kadarıyla seçim sonuçları Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor.Kesinleşince tabii ki kutlayacağım.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!