O yol çıkmaz

Güncelleme Tarihi:

O yol çıkmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2019 08:00

Ortadoğu’dan temin ettikleri uyuşturucuyu Avrupa’ya çıkarmaya çalışan Z.F.İ. ve İ.T.’nin kullandığı TIR’a hava destekli operasyon düzenlendi. Yakalanmamak için uyuşturucu zulalarına kurşun döken şüphelilerin sakladığı 75 kilo eroini narkotik köpeği ‘Vadi’ buldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Avrupa’ya uyuşturucu çıkarmaya çalışan şüpheliler Z.F.İ. ve İ.T.’nin İstanbul Büyükçekmece’de yaşadıklarını tespit etti.

O yol çıkmaz

Yapılan fiziki takip sonucunda şüphelilerin çekici ve dorse temin ettikleri, Avrupa ülkelerine ihracatı yapılan yük bularak uyuşturucuyu bu yüklerin altındaki gizli bölmelere yerleştirdikleri belirlendi.

O yol çıkmaz

Z.F.İ. ve İ.T., izlendiklerinden habersiz gümrük işlemlerini bitirmek için Gümrük Müdürlüğü’ne doğru hareket etti. Jandarma ekipleri, işlemlerin tamamlanmasının ardından operasyon için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

O yol çıkmaz

Önceden tespit edilen geçiş güzergâhını helikopter ve drone’la takibe alan ekipler, uyuşturucu yüklü araçları Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçince durdurdu.

TABANA KURŞUN

Şüphelilerin etkisiz hale getirilmesinin ardından narkotik köpeği Vadi’nin de katılımıyla araçta arama yapıldı. Vadi’nin dorsenin alt kısmına tepki vermesi üzerine, dorsenin taban kısmına kurşun döküldüğünü fark edildi.

Kurşun kaplamaları söken Jandarma, gizli bölmede 75 kilo eroin ele geçirdi. Yakalanan Z.F.İ. ve İ.T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!