O Tosun belgedeki müsavir

Güncelleme Tarihi:

O Tosun belgedeki müsavir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2009 00:00

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan arasında ’Ekrem Tosun’ polemiği sürüyor.

Haberin Devamı

Benim bulduğum Ekrem Tosun, Cihan Kamer’in hemen her şirketinde denetim amacıyla çok küçük ortaklıkları bulunan mali müşaviri. Kamer, "Tosun’un değil benim, kimsenin gizli cebi olmaya gücü yetmez" diyor. O Tosun, bulduğum Ekrem Tosun mu? Kılıçdaroğlu’nun elindeki belge ve bilgileri beklemeye mecburum.

O Tosun belgedeki müsavir


TÜRK siyaseti günlerdir Ekrem Tosun sırrıyla meşgul. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekrem Tosun kimdir, kimleri temsil ediyor?" diye Başbakan’a soruyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise "Tanımıyorum, sen söyle de tanıyayım" karşılığını vererek meydan okuyor.

Haberin Devamı

Sanırım dün itibarıyla sadece Ekrem Tosun’un kim olduğunu bulmakla kalmadım.

Ekrem Tosun’dan çok daha meşhur olan işvereni Cihan Kamer ile de konuştum.

İşte size bulduğum Ekrem Tosun’un ve Kılıçdaroğlu’nun ima ettiği "temsilin" hikáyesi!

*   *   *

Cihan Kamer, Atasay markasıyla iş hayatına başlayan ve diğer sektörlere el atan bir işadamı. Ekrem Tosun ise Cihan Kamer’in hemen her şirketinde denetim amacıyla çok küçük ortaklıkları bulunan mali müşaviri. Örneğin, Şeyh Maktum’un milyar dolarlık şirketi Emaar’da Cihan Kamer’in hisselerini tamamen devredene kadar ortak kalıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Kimdir bu Ekrem Tosun?" diye sormaya başladığında mali müşaviri, Cihan Bey’e gidiyor ve "Patron bütün gazetelerde ismim geçiyor, açıklama yapalım mı?" diyor. Ama Cihan Kamer önemsemiyor, "Herhalde başka Ekrem Tosun’dur" deyip geçiyor. İş ilk kez dün Kılıçdaroğlu’nun, bazı gazetecilere Bilal Erdoğan ve Cihan Kamer’in ismini vermesiyle ciddiye biniyor.

Cihan Kamer’e telefonda, Erdoğan Ailesi’yle Ekrem Tosun’un yetki meselesini soruyorum, açıklıyor:

- Atagold isimli bir şirketimiz var. Bu şirketin tek varlığı Atatürk Havalimanı’nda free-shop bölgesindeki bir mağaza. Bu şirkete ben, eşim, kızım Simay ve küçük oğlum Atasay yüzde 50 ortağız. Kalan yüzde 50 hisse ise Bilal Erdoğan ile Sema Erdoğan’a (Burak Erdoğan’ın eşi) ait. Bilal Bey yurtdışında yaşadığı için, Sema Hanım da genel kurula gelememesi nedeniyle oy haklarını mali müşavirim Ekrem Tosun temsil ediyor. Size yollayacağım belge de bu yetkiye ait. Sizden rica ediyorum, özellikle yazın: Erdoğan’ların ortaklığı Atasay’a değil sadece bu mağazayla sınırlıdır.

Haberin Devamı

Cihan Kamer’in bana yolladığı (ve muhtemelen Kılıçdaroğlu’nun da elinde bulunan) belgeye göre Atagold Kuyumculuk Ticaret Anonim Şirketi’nin 2006 yılı olağan genel kurulunda Ekrem Tosun, Necmettin Bilal Erdoğan ve Sema Erdoğan’ı temsil ediyor.

Şirket ortaklık kayıtlarında zaman zaman Bilal Erdoğan’ın ve Sema Erdoğan’ın yüzde 25’lik hissesi bulunuyor. Ama Cihan Bey’e göre mağazadaki mal miktarı bazen ödenmiş sermayeden bile az olabiliyor. Atagold’un 2007 yılı vergisi sadece 9 bin TL.

Bu satırları okurken hepinizin aklına gelen soruyu Cihan Kamer’e yöneltiyorum:

 - Peki, Ekrem Tosun sizin veya bir başkasının gizli cebi olmasın?

Kamer gülerek yanıt veriyor:

Haberin Devamı

- Tosun’un TOKİ’den henüz üzerine geçiremediği bir konutu hariç hiçbir mal varlığı yoktur. Değil benim, kimsenin gizli cebi olmaya gücü yetmez.

*   *   *

O Tosun, bulduğum Ekrem Tosun mu henüz bilmiyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun elindeki belge ve bilgileri beklemeye mecburum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!