O müdürken ilaç alamazdık

Güncelleme Tarihi:

O müdürken ilaç alamazdık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da Arnavutköy Devlet Hastanesi’nin açılışında ve Sultangazi’deki mitingde yaptığı konuşmalarda, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı. Erdoğan halkı, insanı hiçbir zaman unutmadıklarını belirtirken şunları söyledi:

Haberin Devamı

Ecevit veto etti
- Bunlar hep unuttular. Bunlar hiçbir zaman halkımızı hatırlamadılar ki. İşte 8 yıl genel müdürlük yaptıklarında SSK iyi gidiyordu. Beyefendi genel müdür olduktan sonra devamlı eksi gitmeye başladı ve SSK batmadan kendisi bir adaylık düşündü ve 1999’da adaylık için müracaat ettiğinde, herhalde merhum Ecevit de ne olduğunu biliyordu ki adaylığını veto etti, aday yapmadı. Şimdi de merhum Ecevit’in başbakanlığını veto edenlerle el ele, kol kola yürüyorlar. Varsınlar yürüsünler.
- 1990’lı yıllarda SSK Genel Müdürü Kılıçdaroğlu’ydu. O zamanlarda ben de bir sigortalıydım. Sabahın erken saatlerinde hastaneye giderdik, muayene olmak için elimize numara verirlerdi, bazen sıra gelene kadar gün doğardı, ertesi gün devam. Sıra gelirse doktor efendi derdi ki: ‘Muayenehaneme gel.’ Bunları yaşadık mı? Muayenehaneye giderdik. Muayenehanenin tabii bir bedeli var. Para almadan bu iş olmuyor. Eğer ameliyat gerekiyorsa, ameliyat yine SSK’nın hastanesinde yapılıyor. Bunları yaşadık mı? İlaç için reçeteyi uzatıyorsun, ilacın yarısı var, yarısı yok. Olmayanı nereden alıyorsun? Serbest eczaneden. Kim var genel müdür olarak? Sayın Kılıçdaroğlu.
- Sayın Kılıçdaroğlu, senin SSK Genel Müdürlüğünü biliyoruz. Artık sizin zihniyetinizden bu ülke kurtuldu. Şu anda hastanelerimiz ortada. Benim vatandaşım artık kuyruklarda inim inim inlemiyor. Eczanelerin hepsi halkın emrinde. İstediği eczaneden gidip ilacını alıyor. Eğer orada ilaç yoksa eczacı hemen depoya telefon açıyor ve ilaç geliyor.
Hepsi halkın emrinde
- Kafayı takmış oğluma. ‘Oğlu gitti 21 gün askerlik yaptı’ diyor. Kardeşim dövizli askerliği ben mi çıkardım? Oğlum bu hakkı kazanmışsa, bu hakkın gereği olarak her vatan evladının istifade ettiği hakkı, o da kullanmış. Burada bir suistimal mi var? Bu ne edep dışı bir davranıştır.
- Kanal İstanbul Projesi için Kılıçdaroğlu, ‘İçinde insan yok’ diyor. Bunlar tüneli yaptı. Nereden nereye? Silivri’den Meclis’e.
- Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli’nin kendisini yolsuzlukla suçladıklarını, ‘Geldiğim zaman bak ne yapacağım gör’ dediklerini söyleyen Erdoğan, “Elini tutan mı var? İkiniz bir araya gelin, beraber yapın. Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. Hadi gelin bir araya, varsa bir yolsuzluk Erdoğan ile ilgili, bunu yapın” dedi.

Haberin Devamı

Simit molası

/images/100/0x0/55ea6dfff018fbb8f87f5f47

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Erdoğan Arnavutköy Devlet Hastanesi açılışı sonrası AK 1 seçim otobüsüyle Sultangazi mitingine giderken simit molası verdi. Habipler’de otobüsü durduran partilileri selamlayan Erdoğan, Karadenizli üç kadın ve bir erkeği otobüse alarak sohbet etti. Erdoğan, kadınların ısrarı üzerine, “Sizlerle beş dakika bir çay içelim” diyerek otobüsten indi. Bir kahveye giren Erdoğan burada vatandaşların sorunlarını dinledi, iki tane Karadeniz simidi yedi. Bir simidi de kadın muhabire ikram eden Erdoğan simitçiye 300 TL verdi. Sultangazi mitinginde ezan okunurken konuşmasına ara veren Erdoğan,  arkasındaki binaya asılan kendisine ait 14 Mayıs 1999 tarihli Pınarhisar Cezaevi’nden yazdığı mektubu okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!