O kıyaslama içimizi acıttı

Güncelleme Tarihi:

O kıyaslama içimizi acıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 00:00

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türkler’in oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile kıyaslanmaktan rahatsız. HÖH Grup Başkan Vekili Remzi Osman, "Eli kanlı bir terör örgütüne sahip çıkan bir zihniyet ile kıyaslanmamız içimizi acıtıyor" dedi.

Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada; "Biz Bulgaristan’ın üniter yapısına ve bayrağına saygılı, Bulgaristan devletinin çıkarları için herkesten fazla çalışan bir partiyiz" diye konuştu.

"HÖH’ün etnik bir parti olmadığını" vurgulayan Osman, "Bulgaristan anayasasında etnik ve dini temelli siyasi parti kurulmasının yasak olduğunu" hatırlattı ve "Hak ve Özgürlükler Hareketi, liberal görüşlü ulusal bir partidir. Avrupa Liberal Partisi üyesidir. Etnik bir temeli yoktur. Üyelerimizin çoğunluğunu Türklerin oluşturması bizi etnik kökenli bir parti yapmaz. Çünkü biz Bulgaristan’ın resmi dilinin Bulgarca olmasına, Bulgaristan’ın bütünlüğüne, üniter yapısına ve bayrağına sonuna kadar sahip çıkan bir siyaset izliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!