O istihbaratçı emekliliğini istedi

Güncelleme Tarihi:

O istihbaratçı emekliliğini istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 16:17

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının en önemli mimarlarından İstanbul İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer dün emeklilik dilekçesini verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Ali Fuat Yılmazer'in emeklilik dilekçesini işleme koydu.

Haberin Devamı

O istihbaratçı emekliliğini istedi
Ali Fuat Yılmazer, Oda TV operasyonu kapsamında gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmasından sonra İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden alınmıştı. Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde bir süre görev yapan Ali Fuat Yılmazer'in tayini geçen ay Tunceli'ye çıkmıştı. Ali Fuat Yılmazer'in Tunceli'deki görev yerine gitmemek için sahte sağlık raporu almaya çalıştığı iddiaları da basına yansımıştı.

Ali Fuat Yılmazer, dün Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'na gönderdiği dilekçesinde emekliliğini isteyerek izne ayrıldı. Ali Fuat Yılmazer'in emeklilik dilekçesinin işleme konulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

ERGENEKON OPERASYONUNUN BEYNİ

19 Ocak 2007'de gazeteci Hrant Dink öldürüldü. Cinayetten kısa bir süre sonra İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler görevden alındı. Ahmet İlhan Güler'in yerine İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer atandı. Yılmazer daha sonra da İstihbarat'tan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. Ali Fuat Yılmazer, Ergenekon operasyonlarının beyni konumundaydı. Tüm teknik takip ve dinlemeler Yılmazer'in başında bulunduğu İstihbarat Şube Müdürlüğü bünyesinde yapıldı.

Hanefi Avcı 'Haliçte Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabında Ali Fuat Yılmazer ile ilgili şu iddia ve tespitlerde bulunuyordu:
“Hrant Dink cinayetinden sonra Ahmet İlhan Güler görevden alındı. Yerine ise normalde hiçbir zaman bu göreve gelemeyecek, gerekli niteliklere sahip olmayan (sol örgütler konusunda bilgi ve deneyim ile evveliyatında pratik sokak tecrübesi yeterli olmayan), hatta sosyal ve psikolojik açıdan sorunlu olduğunu değerlendirdiğim Ali Fuat Yılmazer bu göreve atandı. İstanbul Emniyet Müdürü (Celalettin Cerrah) sahip olduğu güce rağmen Ahmet’in gidişini engelleyemediği gibi Ali Fuat Yılmazer’e alenen muhalefet etmesine rağmen onun göreve getirilişini de engelleyemedi. Belki elli tane müdürü İstanbul’a tayin ettirmemeye muktedir bir güce sahipti, herkese karşı dikleşebilirdi ama Ali Fuat ve benzerlerine karşı koyamadı. Belli amaçları olanlar, istedikleri gibi faaliyette bulunmak isteyenler bu konuda kendilerine mani olacak bir engeli daha önlerinden kaldırmış oldular.”

Haberin Devamı

O istihbaratçı emekliliğini istedi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!