O gazete Çankaya'da yok

Güncelleme Tarihi:

O gazete Çankayada yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 00:00

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısı 40’ın üzerinde gazeteciyi bir araya getirdi. Yıldırım, toplantıya gazetelerin, TV kanallarının ve internet haber sitelerinin genel yayın yönetmenlerini davet etmişti.

Haberin Devamı

Dikkat çeken bir nokta, davetli listesinin geniş tutulmasına karşılık Cumhuriyet, Sözcü gibi muhalif çizgideki gazetelerin çağrılı olmamasıydı. İlginç olan aslında hükümete yakın bir çizgide duran ve Genel Yayın Yönetmenliği’ni Mustafa Karaalioğlu’nun yaptığı Karar gazetesinin de toplantıya davetli olmamasıydı.

Karar gazetesi 2015 yılı nisan ayında yayın hayatına atıldığında dönemin Başbakanı Prof. Ahmet Davutoğlu’na yakın bir çizgide görülmüştü. Davutoğlu’nun başbakanlık dönemindeki danışmanı Etyen Mahçupyan bu gazetenin yazarları arasında yer alıyor.

Karar’ın AK Parti çevrelerinde Davutoğlu ile özdeşleştirilmesi, parti içi dengelerde kaçınılmaz sonuçlar doğuruyor Karar açısından. 2014 yazında Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na çıkışı sırasında Ahmet Davutoğlu ile Binali Yıldırım arasında patlak veren ve 2015 Mayıs ayındaki olağanüstü kongreyle iyice su yüzüne çıkan güç çekişmesi, bu gazeteyi de AK Parti’deki hassas karasularının içine çekiyor. (2014’te Davutoğlu, 2015’te ise Yıldırım kazanmıştı.)

Bu hassas karasularına baktığımızda Cumhurbaşkanlığı’nın akreditasyon kriterlerinin de Karar gazetesi açısından mesafeli bir şekilde işlediği gözleniyor. Aslında Binali Yıldırım’ın başbakan olmasından sonra basına uygulanan akreditasyon kriterlerinde Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında tam bir örtüşme gözleniyor.

Davutoğlu’na yakın çizgide görülen bir gazetenin Çankaya Köşkü’nde temsil edilmemesi bu dengeler içinde değerlendirilmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!