O davada sürpriz isim

Güncelleme Tarihi:

O davada sürpriz isim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 16:34

Başsavcı İrfan Fidan’ın, FETÖ’den yargılanan Cumhuriyet savcısı Murat İnam’ın yargılandığı davada tanık olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik FETÖ üyeliği suçlamasıyla açılan ve dokuz gazetecinin tutuklandığı soruşturmanın savcısı Murat İnam’ın Selam Tevhit soruşturması kapsamında 44 hakim ve savcıyla birlikte FETÖ üyeliğinden yargılandığı ortaya çıkmıştı. Yargıtay’da görülen bu davanın iddianamesinde, tanık olarak ifadesi alınanlar arasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasına İnam ile birlikte bakan Savcı Mehmet Akif Ekinci’nin de olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet’e yönelik soruşturmayı açan Savcı Murat İnam’ın aralarında olduğu 44 hakim ve savcının FETÖ üyeliği iddiasıyla yargılandığı davada tanık sıfatıyla dinlenen dört savcı ve bir emniyet müdürü arasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Savcı Mehmet Akif Ekinci’nin de olduğu öğrenildi. Fidan, halen Savcı İnam’ın amiri olarak İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görev yapıyor. Ekinci ise İnam’ın FETÖ’den yargılandığı öğrenildikten sonra atanan dört savcıdan biri.

Fidan, iddianamede yer alan, Selam Tevhit kapsamında Defne Samyeli, Ertuğrul Özkök, Hakan Albayrak ve Numan Kurtulmuş ile Adalet Bakanlığı’na ait telefon dökümlerini fark ettiğini belirterek, “Mahkeme kararıyla 280 kişinin dinlendiğini, bu kişilerin devlet yönetiminde, medyada, sanat dünyasında, iş dünyasında tanınan bilinen insanlar olduklarını, bu insanların etrafındakilerin de alınan kararlar nedeniyle dolaylı olarak dinlenilmiş olabileceklerini” ifade etti. Fidan, isim sayısının çokluğu, iddia edilen örgütün ismi ve amacıyla örtüşmeyen nitelikteki düşünce yapısına sahip olmayan insanların bir araya getirilmesi göz önünde bulundurulduğunda bu soruşturmanın genel işleyişin dışında olduğunu” söyledi.Savcı Ekinci de “Kamile Yazıcıoğlu’nun ifadelerinden yola çıkılarak eşi Hüseyin Avni Yazıcıoğlu’nun yasadışı terör örgütü eylemi içerisinde olduğu algısı oluşturularak, soruşturma dosyasında iletişimin tespitine dair  hukukî gerekçe yaratılmaya çalışıldığı izlenimi edindiğini” ifade etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!