O bebeği vermeyin

Güncelleme Tarihi:

O bebeği vermeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 00:00

“Nevin Yıldırım’ın ‘Bana tecavüz etti’ diyerek kafasını kestiği Nurettin Gider’den olan bebeği, Gider’in eşi Kezban’a verilsin mi?” hurriyet.com.tr sordu, vatandaş yanıtladı: Kesinlikle hayır.

Haberin Devamı

“Siz ne yapardınız?” sorusuna verilen yanıtlar özetle şöyle...

KENDİSİNE tecavüz eden Nurettin Gider’in kafasını kesip köy meydanına attı. Ancak bu korkunç olay yaşanırken hamileydi Nevin Yıldırım. Doğurmak istemedi. Yasal süre geçtiği için kürtaj olamadı. Dünyaya getirdiği bebeğini kucağına bile almadı, reddetti. Devlet korumasına alınan talihsiz bebeği, öldürülen adamın eşi Kezban Gider “Kardeşleriyle birlikte büyür” diyerek sahiplenmek istiyor.

Haberin Devamı

300 BİN KİŞİ OKUDU

Yürek burkan bu hikâyeyi, cevaplaması çok zor olan ‘Siz ne yapardınız?’ sorusuyla www.hurriyet.com.tr 'de  açılan mesaj grubunda okurlarımıza sorduk. 300 bini aşkın ziyaretçinin okuduğu habere yağmur gibi yorum yağdı. Türkiye Kezban’ın seçimini tartıştı ve genel olarak ‘O bebeği vermeyin’ dedi. İşte okurlardan gelen yorumlardan bazıları şöyle:

DEVLET KİMLİĞİNİ SAKLASIN

Melisa Yıldız: Kesinlikle verilmemesi lazım. O kız çocuğu o köyde yaşayamaz. İleride çok sancısını çeker, yazık günah, gerekirse zaten devlet ileride uygun bir aileye versin.
Aliye Ulukaya: Bence devlet kimliğini saklayıp iyi bir aileye versin çocuk kim olduğunu bilmeden iyi bir ailede büyüsün.
Hatice Çekerekli: İlk önce anne şefkati ile mi yoksa intikam almak için mi istiyor bebeği bunu bilmek gerekir. İlerde çok kötü şeyler olabilir, devletin korumasında kalması en sağlıklısı en iyisi.
Kenan Tuna: Bu çocuk büyüyünce geçmişini bilmemeli, yoksa bu çocuğunda geleceği annesinden farksız olur komşular gözünde pek iyi bakılmaz. Ayrıca o kadının iyi davranacağını hiç zannetmiyorum o kadın ilk önce kendi çocuklarına baksın. Yarın onu doğuran kadın hapisten çıkınca ne olacak al bu senin kızın mı diyecekler?

Haberin Devamı

STEVE JOBS’A BAKIN

Hakan Özdemir: En sağlıklısı olabildiğince uzaktaki bir aileye evlatlık verilmesidir. Evlatlık alacak ailelere de duyurulur. Bu günahsızın hiçbir suçu yok. Bu çocuğu evlatlık edinin. Sevaba girersiniz. Apple’ın kurucusunun hayatını bir okuyun.
Mürvet Ok: Bebeği vermem öç almak için gaddarca davranırlar. Küçük yerde adı hep tecavüz bebeği olarak kalacaktır.
İlyas Şimşek: Tabii ki verilmemeli. Çünkü hem anne, hem de diğer çocuklar, intikam olarak sürekli yavrucağa yüklenecekler.
İpek Merve Tahancı: Helal olsun eğer ki tamamen iyi niyetli duygular besleyip de bakmak istiyorsa, çocuğun nasibinde bir anneyle büyümek var demek ki kim bilir...
Cansu Sarı: Bence de biraz intikam amaçlı istiyor çocuğu. Ben de evliyim kocam bana aynı şeyi yapsa asla kabul etmem bence doğrusu da bu. Ama belki bebeğin ne günahı var deyip de isteyebilir. Bence verilmesin bebek bu kadına.
Semra Demircan: İyi niyetli biri ise bakması güzel. Kardeşleriyle beraber büyür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!