Nuri Pakdil, son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Nuri Pakdil, son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2019 18:34

Ankara’da üst solunum yolu enfeksiyonu tedavisi gördüğü hastanede vefat eden Türk edebiyatının önemli isimlerinden yazar, şair ve düşünür Nuri Pakdil, düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ankara Şehir Hastanesi’nde dün 85 yaşında yaşamını yitiren, Kudüs şairi olarak da bilinen Nuri Pakdil için, Hacı Bayram Veli Camii’nde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, eski bakanlar, edebiyatçı Necip Evlice, Rasim Özdemir ile Pakdilin yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Nuri Pakdil, son yolculuğuna uğurlandı

’KUDÜS’ ŞİİRİNİ OKUYAN LİSE ÖĞRENCİSİ AĞLATTI

Haberin Devamı

Törende Nuri Pakdil’in yakınları taziyeleri kabul etti. Cami avlusunda yoğun kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. İkindi namazı ardından kılınan cenaze namazını Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Cenaze namazı sonrası lise öğrencesi Enes Ocaklı, Nuri Pakdilin ’Kudüs’ şiirini okudu. Bu sırada Pakdilin manevi oğlu olarak bilinen edebiyatçı Necip Evlice, gözyaşlarına boğularak, şiiri okuyan Ocaklıya sarıldı. Bu sırada cenazeye katılan bazı kişiler de gözyaşlarını tutamadı. Namazın ardından üzerine Filistini simgeleyen ’Puşi’ konulan Pakdil’in tabutu omuzlara alındı. Tekbirler eşliğinde Tacettin Dergahına götürülen Pakdil, burada toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!