Nuri Ergin, Edirne Cezaevi'nden İzmir'e getirildi

Güncelleme Tarihi:

Nuri Ergin, Edirne Cezaevinden İzmire getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 09:41

Karagümrük Çetesi elebaşı 'Nuriş' lakaplı Nuri Ergin, kaldığı Edirne F Tipi Cezaevi'nden, İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Haberin Devamı

Çok sayıda yaralama ve adam öldürme olayı ile suç örgütü lideri olmaktan hükümlü Nuri Ergin, 15 yıldır Edirne F Tipi Cezaevi'nde kalıyordu. Kalp rahatsızlığı nedeniyle iki aydır Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşunda kalan Nuri Ergin, dün karayoluyla Buca ilçesine bağlı Kırıklar'daki İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne getirildi. Önümüzdeki cumartesi günü by-pass ameliyatı olacak olan Nuri Ergin, 50'ye yakın jandarma eşliğinde ambulans ile İzmir'deki cezaevine nakledildi. Ergin'i cezaevi kapısının önünde avukatı Ergün Bademci ve yakınları karşıladı.

Avukat Ergün Bademci, müvekkilinin hiçbir gerekçe gösterilmeden apar topar hastanenin mahkum koğuşundan alınıp İzmir'e getirildiğini söyledi. Bademci, "Müvekkilim daha önce de 4 kez anjiyo oldu. Aynı hastanede 1.5 ay yatmıştı. Bu ikinci yatışıydı. Bütün doktorları ve dosyası orada. Adalet Bakanlığı'na dilekçe ile başvuru yapıp, tekrar aynı cezaevine nakledilmesini isteyeceğim. Neden buraya getirildiği konusunda tatmin edici bir açıklamada yapmıyorlar. Müvekkilim aynı cezaevinde uzun süredir hükümlü olarak kalmakta. Yakınları İstanbul'da oturmakta. İzmir'e gidip gelmeleri de sorun olacak. Talebim inşallah kabul olur. Şu an için sağlığı yerinde. Kalbinden rahatsız. Bu şekilde yüzlerce kilometre yol katledilip, karayoluyla getirildi. Bu şekilde getirmeleri pek sağlıklı değil" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!