Nuri Bilge Ceylan'a 2 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Nuri Bilge Ceylana 2 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 23:03

Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulu 30 projeye toplam 25 milyon 600 bin TL destek verildiğini açıkladı. En büyük destek alan yapım 2 milyon TL ile Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Ahlat Ağacı’ oldu.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Uzun Metrajlı Film Yapım’ ve ‘İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen’ dallarında 30 projeye toplam 25 milyon 600 bin TL destek verdi. Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulu ilk filmini gerçekleştirecek yönetmen projelerine 6 milyon 250 bin TL ve uzun metrajlı kurgu film yapım projelerine 19 milyon 350 bin TL olmak üzere toplam 30 projeye 25 milyon 600 bin TL verildiğini açıkladı. 2017-1 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı uyarınca desteklenen filmlerden biri de Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Ahlat Ağacı’ oldu. Filme 2 milyon TL destek verildi. Türkiye-Fransa ortak yapımı olacak olan ve kadrosunda Hazar Ergüçlü’nün yer alacağı konuşulan filmde doğduğu kasabaya dönüp yazdığı kitabı bastıracak parayı toplamaya çalışan fakat babasının borçlarıyla karşılaşan bir gencin hikâyesi konu ediliyor. Film Arte France Cinema’dan da destek aldı. Bakanlıktan destek alan film projelerinden biri de Derviş Zaim’in ‘Flaşbellek’ adlı projesi. Filme ayrılan bütçe ise 1 milyon 500 bin TL.

Haberin Devamı

‘AYLA’YA 1 MİLYON 500 BİN

Can Ulkay’ın Türk askerinin Koreli yetim bir kıza babalık yapmasını anlatan filmi ‘Ayla’ ise 1 milyon 500 bin TL destek aldı. Sinema Destekleme Kurulu yayınladığı bir diğer dosyada ilk film için yönetmenlere 6 milyon 250 bin TL destek verileceğini söyledi. Listede ilk filmini çekecek yönetmenler arasında oyuncu Ercan Kesal da ‘Aday’ filmiyle yer aldı. 12 ilk filmin destek aldığı sıralamada ise 750 bin ile Erkan Yazıcı’nın ‘Bir Zamanlar Trabzon’da’ filmi projesi dikkat çekiyor.

Sinema Destekleme Kurulu, 8-10 Mart tarihlerinde yapılacak yılın ikinci toplantısında ‘Belgesel Film Yapım’, ‘Animasyon Film Yapım’, ‘Kısa Film Yapım’, ‘Araştırma-Geliştirme’ ile ‘Senaryo ve Diyalog Yazım’ projelerini değerlendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!