Nur Cemaati okul zengini

Güncelleme Tarihi:

Nur Cemaati okul zengini
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fettullah Gülen'in, her zaman ‘‘bağlılığını’’ bildirdiği cumhuriyet rejimini nasıl yıkacağını anlattığı kasetler, cemaate bağlı eğitim kurumlarını yeniden gündeme getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, önceki yıllarda da gündeme gelen bu okulları, diğer tarikat okullarıyla birlikte sıkı takibe aldı. Ancak, Bakanlık, bu okullarda Atatürk takıyyeciliği’ yapıldığı iddialarına karşılık bulamadı. Son kaset skandalının patlaması ise Bakanlığı yeniden harekete geçirdi. Üst düzey bir yetkili, bu okullarda her türlü eğitim-öğretim hizmetinin mevzuata uygun olarak yürütülmesinin, Bakanlığın elini kolunu bağladığını söyledi.

FARKLI KURUCULAR

Türkiye genelinde toplam 441 özel liseden 200 kadarının, Gülen'in liderliğindeki Nur Cemaati'ne ait olduğu öğrenildi. Okullar, farklı kurucular ve şirketler tarafından farklı adresler gösterilerek açılıyor. Özellikle ‘yatılı’ olan bu kurumlarda, kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflar veya okullarda eğitim görüyor.

YURTDIŞINDA 250 OKUL

Nurcuların dünyanın birçok ülkesinde de yaklaşık 250 okulu bulunuyor. Daha önceki yıllarda MGK'nın gündemine gelen yurtiçi ve yurtdışındaki bu okulların kuruluş belgelerinde Gülen'in ismi hiçbir biçimde geçmiyor. Ancak, Gülen diploma törenlerine katılarak, gölgesinin bu kurumlar üzerinde olduğunu hissettiriyor.

DERSHANE AĞI

Kesintisiz 8 yıllık eğitim yasasıyla birlikte ortaokullarını ilköğretim okuluna dönüştüren ve yeni ilköğretim okulları açmaya başlayan Nur Cemaati'nin, dernekler ve şirketler aracılığıyla kurduğu dershane ağı da bulunuyor. Bu ağ, devletin eğitim hizmeti götürmekte zorlandığı bölgeleri içine alıyor. En tanınanı FEM olan bu dershanelerde, yoksul çocuklara parasız hizmet veriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!