Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Numan Kurtulmuştan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 17:08

Bakanlar Kurulu sonrası, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, TİB'in kapatılarak BTK'ya devredildiğini, KPSS 2010'da soruları çalarak memur olanların ihraç edileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, TİB'in kapatılacağını söyleyerek, "Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden biri de orası" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

"Bakanlar Kurulu'nda iki kanun hükmünde kararnamenin gündeme geldiği. Bunlardan biri olan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖ'cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste bugünkü KHK ile yayınlanarak yürürlüğe girecek ve bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir. Bu KHK çerçevesinde görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır."

MEMURİYETTEN İHRAÇ EDİLENLER

2010 KPSS sınavına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Kurtulmuş, "2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010'daki KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak." dedi.

Haberin Devamı

KAPATILAN KURUMLAR

Kurtulmuş, FETÖ'cü terör örgütüyle irtibatlı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların durumuna ilişkin şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan, FETÖ'cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığının uhdesine bırakılmıştır. Maliye Bakanlığı bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek. Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır, mülkiyetini değil. Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklarsa Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir.

Haberin Devamı

'AKAR VE FİDAN BİLGİ VERDİ'

Bakanlar Kurulu toplantısına Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da katıldığını belirten Kurtulmuş, "Hem Sayın Genelkurmay Başkanı hem MİT Müsteşarımız Bakanlar Kurulu üyesi olmadıkları halde, Bakanlar Kuruluna davet edilerek kendilerinden iç ve dış güvenlikle ilgili konularda bilgi alınmıştır." diye konuştu.

AKADEMİSYENLER İÇİN EMEKLİLİK YAŞI 75

2006 sonrasında kurulan 41 üniversitedeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşının 67'den 72'ye çıkarıldığını hatırlatan Kurtulmuş, "Şimdi bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75'e çıkartıyoruz." dedi.

TİB'İN YETKİLERİ BTK'YA

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kapatıldığını ifade eden Kurtulmuş, TİB'in bütün yetkileri, sorumlulukları, personeli ve teknik bütün imkanlarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna BTK'ya devredildiğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!