Nuland: Tüm bunların bir bedeli var

Güncelleme Tarihi:

Nuland: Tüm bunların bir bedeli var
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 20:43

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Rusya'ya uygulanan yaptırımlara ilişkin, "Bir ülkenin egemenliğini çiğnediğiniz zaman tüm bunların bir bedeli var. Putin, bu tür tutumun siyasi bir izolasyon getireceğini anlamalı" dedi.

Haberin Devamı

Bulgaristan'da bir günlük resmi ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland, Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara değindi.

Bulgar medyasına bu konuda açıklamalarda bulunan Victoria Nuland, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in söz konusu yaptırımları dikkate alacağını inanıyor musunuz" şeklindeki soruya cevap verirken "her şeyin tamamen Putin'e bağlı olduğunu" söyledi.

"Uluslararası hukuka saygı duymadığınız zaman. Bir ülkenin egemenliğini çiğnediğiniz zaman tüm bunların bir bedeli var. Putin, bu tür tutumun siyasi bir izolasyon getireceğini anlamalı" diyen Nuland, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımlar konusunda anlaştığını ve sorunun çözümüne yönelik diplomatik yollar seçilmezse bedelin ağır olacağını vurguladı.

Rublenin uluslararası borsalarda değerinin düştüğünü anımsatan Nuland, "Ukrayna konusunda Putin'in tutumunu aynı şekilde devam ettirmesi halinde daha çok şeyler yapılabilir" dedi.

Geçen ay Ukrayna'da Maidan hareketinin tetiklediği siyasi kriz devam ederken, ABD Kiev Büyükelçisi Jeff Pyatt'ın ile yaptığı telefon görüşmesinde AB hakkında küfürlü sözler kullanan Nuland, konuşmanın özel bir sohbet olduğunu savundu.

Nuland, "Ukrayna'daki durumla ilgili çok özel bir konuşmaydı. Eğer konuşmanın tamamını dinlerseniz BM'nin önlemleri üzerinde durduğumuz göreceksiniz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!