Nüfus ve kalkınma sorunları Meclis'te

Güncelleme Tarihi:

Nüfus ve kalkınma sorunları Mecliste
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 12:30

Tüm siyasi partilerin katılımıyla oluşturulan TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu, cinsel sağlık, aile planlaması, kadın ve çocuk hakları, nüfus hareketleri, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma konularında çalışmalar yapacak.

Haberin Devamı

Tüm Partiler Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı DYP Kayseri Milletvekili Sevgi Esen, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, sözkonusu grubun çalışmalarını 6 altgrup başkanlığı şeklinde yürüteceğini söyledi.

Tüm Partiler Nüfus ve Kalkınma Grubu'nun, Avrupa parlamentolararası Nüfus ve Kalkınma Forumu'nun üyesi olduğunu, 17 Aralık 2001 tarihinde Moskova'da yapılan İkinci Konsey Toplantısı'nda bu üyeliğin oylanarak kabul edildiğini anlatan Esen, DSP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Suat Çağlayan`ın, Avrupa Parlamentolar Arası Nüfus ve Kalkınma Forumu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğini bildirdi.

DÜNYANIN GÖZÜ AIDS'TEN KORKTU

DSP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Suat Çağlayan da Avrupa Ülkeleri Parlamentoları Nüfus ve Kalkınma Forumu`nun 11 Şubat 2002 tarihinde Brüksel'de yapacağı toplantıda, yönetim kurulu üyelerinin görev bölümü yapacaklarını söyledi. Çağlayan, kadın odaklı bir örgüt olan forumun sadece Rusya ve Türkiye`den seçilen 2 üyesinin erkek olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Çağlayan, tüm dünyada 13 milyon çocuğun anne babasının AIDS nedeniyle ölmesinden dolayı anasız babasız kaldığını ifade ederek,  Rusya, Ukrayna ve Moldova'da AIDS patlaması olduğunu, Türkiye'nin de bu açıdan büyük risk taşıdığını söyledi.

Türkiye`de 1200 AIDS hastası bulunduğunu ancak gerçek rakamın bunun çok üstünde olduğunu kaydeden Çağlayan, "Dünyanın gözü AIDS'ten korktu, bizimki korkmadı" diye konuştu.

Çağlayan, kadın, çocuk ve gençlerin cinsel sağlık ve aile planlaması konusunda mutlaka bilgilendirilmeleri gerektiğini söyledi.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!