Nüfus müdürlüğü çalışma saatleri 2024: Nüfus müdürlükleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Nüfus müdürlüğü saat kaça kadar açık, öğle arası ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Nüfus müdürlüğü çalışma saatleri 2024: Nüfus müdürlükleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor Nüfus müdürlüğü saat kaça kadar açık, öğle arası ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 23:18

Nüfus müdürlüğü çalışma ve mesai saatleri kurumda işlemleri olan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Adres değişikliği, yeni kimlik, nüfus cüzdanı değişikliği, ehliyet gibi işlemler Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu sebepler Nüfus müdürlüklerinin saat kaça kadar açık oldukları merak ediliyor. Peki Nüfus müdürlükleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Nüfus müdürlüğü saat kaça kadar açık, öğle arası ne zaman? İşte Nüfus Müdürlüğü çalışma saatleri 2024...

Haberin Devamı

Resmi dairelerde işi olan vatandaşlar, Nüfus Müdürlükleri kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor merakı içindeler. İşte Nüfus Müdürlüğü kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor sorusunun yanıtı ve  2023 Nüfus Müdürlüğü çalışma saatleri

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR? ÖĞLE ARASI KAÇTA?

Nüfus müdürlükleri sabah 08.30'da açılıyor ve mesaiye başlıyor.

Kurum bünyesinde çalışanları ilgilendiren öğle arası tatili 12.30 ile 13.30 arasında yapılıyor. Bu zaman aralığında nüfus müdürlükleri işlem kabul etmiyor.

Öğle tatili arasından sonra başlayan mesai, 16.30'a kadar sürüyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HAFTA SONU CUMARTESİ PAZAR AÇIK MI?

Devlet daireleri oldukları için hafta sonu kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır; ancak seçim ya da diğer özel durumlarda hafta sonları (Cumartesi ve Pazar) ya da akşamları da çalışabiliyorlar.

Haberin Devamı

Nüfus müdürlükleri, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir.

Nüfus müdürlüğü çalışma saatleri 2024: Nüfus müdürlükleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor Nüfus müdürlüğü saat kaça kadar açık, öğle arası ne zaman

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA SAATLERİ 2024

Hafta içi: 08:30- 16:30

Öğle arası: 12:30- 13: 30

Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YAPILAN İŞLEMLER

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ülke genelinde nüfus yapısı, nitelikleri ve hareketliliklerinin izlenmesi adına kurulan kuruluştur. Nüfus daireleri kaymakamlık binasının içinde yer alır. İçişleri Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösterir. Nüfus Müdürlüğü İdaresi ilçelerde bulunarak vatandaşların nüfus kayıtlarını bünyesinde bulundurmaktadır.

Nüfus müdürlüklerinin başlıca görevleri, nüfus cüzdanı çıkarma ve değişiklik, evlilik işleri, kaybolma, yenileme, aile soyağacı gibi işlemleri yapmak, ülke nüfusunun yapısı, nitelikleri, nüfus hareketleri ve bunlardaki gelişmelere göre izlenecek politikaları saptamaya yönelik çalışmalar yapmaktır. Bunların yanı sıra özel kanunlarla ve Bakanlıkça verilen diğer görevleri de yürütmektedir.

Haberin Devamı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Çamlıca Mahallesi 408. Cadde No:136 Pk:06200 Yenimahalle / ANKARA adresinde bulunmaktadır. Nüfus müdürlüklerinden hizmet almak için Alo 199 hattını arayabilirsiniz. Ayrıca 0 312 591 2100 - 0 312 591 2101 - 0 312 591 2102 telefon numaralarını arayarak da iletişime geçebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!